www.tillverkning-sverige.com
ABB News

Ny innovativ lösning från ABB för smart energioptimering av byggnader

ABB lanserar en användarvänlig SaaS-lösning (Software-as-a-Service) som erbjuder Energy och Asset management för att reducera driftkostnader i byggnader med upp till 40 procent. Dessutom introduceras en ny gateway som kan integrera hela energidistributionen i molnet.

Ny innovativ lösning från ABB för smart energioptimering av byggnader

Med den nya SaaS-lösningen ABB Ability Energy och Asset Manager kan användaren se och analysera data för att optimera energiförbrukning i realtid och förbättra anläggningens effektivitet. Den nya lösningen erbjuder direktåtkomst när och var som helst, vilket gör den lämpad för exempelvis små och medelstora fabriker, köpcenter eller datacenter. Lösningen kan ge kunderna besparingar på upp till 30 procent på elräkningen och upp till 40 procent på underhållskostnaderna.

Andrea Temporiti, Head of Digital på ABB Electrification, säger: ”Genom att tillhandahålla data och analys i realtid från flera applikationer i ett samlat gränssnitt gör Energy och Asset Manager det enklare för kunder att fatta bättre beslut och reducera driftkostnader, vilket skapar mervärde.”

Den nya SaaS-lösningen erbjuder enklare förvaltning och ökad flexibilitet eftersom kunderna själva kan uppgradera programvaran online och få tillgång till andra prenumerationsbaserade tjänster via ABB Ability Marketplace. Tjänster kan enkelt när som helst läggas till eller tas bort.

ABB Ability Edge Industrial gateway
Nya ABB Ability Edge Industrial gateway är ett kraftfullt kontrollverktyg för energidistribution. Den nya Edge-lösningen samlar in data från energisystemet (exempelvis elanvändning, elkvalitet, temperatur, vatten och gas) och matar in dessa data till ABB Ability Energy och Asset Manager. Användare får tillgång till data via det lokala nätverket, genom wifi eller mobilnätet.

Den nya gatewayen integrerar låg- och mellanspänningssystemet. Förutom möjligheten till uppkoppling mot molnet erbjuds bevakningsfunktioner även offline med direktanslutning till det lokala nätverket och lokal datalagring. Gatewayen finns tillgänglig på marknaden i början av 2021.

”Tillsammans med vår nya Edge gateway levererar Energy och Asset Manager en användarvänlig, intuitiv upplevelse som för samman det bästa från våra uppkopplade elektrifieringslösningar, samtidigt som de uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna från samtliga ABB-erbjudanden”, säger Andrea Temporiti.

www.abb.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare