www.tillverkning-sverige.com
Moxa

Moxa samarbetar med Xilinx för att snabba på TSN för industri 4.0

Moxa Inc., ledande inom industriell kommunikation och nätverk, har inlett ett samarbete med Xilinx, Inc. vilket har som mål att påskynda utvecklingen av TSN (Time Sensitive Networking) för att förverkliga ett verkligt enhetligt industriellt nätverk för industriell automation och mass customization. Samarbetet har stora förutsättningar att förbättra nätverksflexibilitet och interoperabilitet på olika nivåer i ett TSN-system.

Moxa samarbetar med Xilinx för att snabba på TSN för industri 4.0
TSN ses som det nya paradigmet för industriell automation och introducerar deterministiska, tidskritiska funktioner på standard Ethernet med leverans av kritisk data till rätt plats vid rätt tidpunkt i ett konvergerat och storskaligt industriellt nätverk. De två samarbetspartnerna planerar att visa upp det preliminära resultatet av sitt samarbete med en demonstration av en enhetlig Ethernet-infrastruktur med garanterad servicekvalitet och i deterministiska förhållanden med låg latens.

De lovande funktionerna i TSN gör det lämpligt för ett brett utbud av tillämpningar som används i stor utsträckning inom en rad olika branscher, inklusive halvledare, biltillverkning, maskiner, livsmedel, kemikalier, elproduktion och mer. Varje TSN-tillämpning har dock sina specifika krav, och det finns ett stort gap mellan TSN-standarder och tillämpningsspecifika TSN-system. På grund av denna utmaning vill både Moxa och Xilinx - två branschledare inom sina respektive men kompletterande områden - fylla gapet mellan de olika TSN-tillämpningskraven och TSN-standarderna med bästa möjliga realtidsstyrning och kommunikation; därmed utvecklas TSN till att skapa avancerade plattformar och infrastruktur för industriell automation.

"Som en av pionjärerna inom utvecklingen av TSN-standarder har Moxa bidragit till mer än 30 år av OT-expertis för att bygga innovativa industriella anslutningsteknologier och lösningar genom nära samarbete med branschledare", säger Zico Lee, Deputy General Manager för Moxa Networking. “Moxa är stolta över att samarbeta med Xilinx för att driva TSN-tekniken i framkant inom industriell automation med förbättrad interoperabilitet mellan brygglösningar och slutpunkter för att tillgodose kundernas förändrade behov inom kontroll och latenskänsliga industriella tillämpningar, samt för en större vision som består i att påskynda utvecklingen av TSN-ekosystemet.”

TSN-standarderna, som alla populära industristandarder, fortsätter att utvecklas och de flesta TSN-implementeringar som bygger på dedikerade chipsets har begränsade framtidssäkra möjligheter för att tillgodose kundernas behov. Xilinxs FPGA:er är idealiska för att lösa de flexibilitetsfrågor som den pågående utvecklingen medför. Kombinationen av anpassningsbara, högpresterande Xilinx FPGA och Moxas TSN-brygglösningar erbjuder betydande uppgraderingsbarhet och omkonfigurering för att stödja kommande standarder och kundbehov vid expansion av framtida tillämpningar.

"Lanseringen av Moxas brygglösningar i TSN-G5000-serien är en milstolpe för att förverkliga Industri 4.0", säger Chetan Khona, chef för Industrial, Vision, Healthcare & Sciences på Xilinx. "Xilinx är ledande inom skalbara och inbäddade industriella IoT-plattformar och vi är övertygade om att Time Sensitive Networking kommer att vara den obestridda standarden för konvergerade fabriksnätverk. Moxa är bland de allra första företagen, som kombinerar mycket pålitlig switching och deterministisk transport, användarvänliga gränssnitt och säkerhet, för att bilda en flexibel och lättanvänd produkt för tillämpningar på fabriksgolvet. Vi är stolta över att vår Xilinx Zynq UltraScale+MPSoC-produktfamilj gör detta möjligt och vi ser fram emot att utöka vårt samarbete med Moxa."

Moxa och Xilinx kommer att hålla en gemensam demonstration av TSN vid CAICT (China Academy of Information and Communications Technology), ett regeringsorgan som definierar standarderna för industriellt Internet (aka IIoT). I Kina betraktas TSN som en banbrytande teknik eftersom industriellt Internet är en nyckelsektor i landets ”nya infrastruktur”-uppbyggnad. Demonstrationen på CAICT samlar en lång rad branschledare, inklusive Moxa och Xilinx, för att visa nästa generations industriella internet.

De två företagen kommer att visa en verkligt enhetlig Ethernet-infrastruktur i maskin-till-maskin-realtidskommunikation, med hjälp av Moxas brygglösningar med flera switchar i TSN-G5000-serien och Avnet Ultrazed PCIe Carrier-kort som drivs av Xilinx FPGA. Den gemensamma presentationen kommer att belysa hur TSN prioriterar nätverkstrafik och säkerställer flöden av synkroniserade data som ska levereras i tid, även i ett överbelastat nätverk. Scenariot exemplifierar också hur Moxa och Xilinx gemensamma ansträngningar underlättar tillverkning av plug-and-produce-tillverkning och framtidssäkra funktioner i en driftskompatibel och harmoniserad miljö baserad på TSN.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare