www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

CANopen-enheter

Anslutning av CANopen-enheter till SIMATIC® S7-1200 PLC

CANopen-enheter
CM CANopen-modulen från HMS Industrial Networks hjälper användare av SIMATIC S7-1200 PLC att integrera CANopen-enheter i sina automationssystem (med TIA Portal®).

CM CANopen är en förlängningsmodul för SIMATIC S7-1200 vilken gör det möjligt för PLC att kommunicera med enheter på ett CANopen-nätverk. Produkten är utvecklad av HMS Industrial Networks och är fullt godkänd av Siemens AG som tillverkar S7-1200.

Så fungerar det
CM CANopen ansluts till S7-1200 och fungerar som en översättare mellan noder på ett CANopen-nätverk och S7-1200. Modulen passar mekaniskt i en standard S7-1200 systemrack och kan konfigureras att vara både master eller slav. Ingen programmering behövs för att konfigurera kommunikationen mellan CANopen och PLC – användarna ställer in hur de vill att informationen ska flöda i den medföljande CM CANopen Configuration Studio-programvaran.

Det är möjligt att koppla in tre CM CANopen-moduler per PLC, och 16 CANopen slavnoder kan anslutas till varje modul (varje modul stöder 256 bytes indata och 256 bytes utdata).

Det finns också stöd för transparenta CAN 2.0A för skräddarsydd protokollhantering, och modulen är integrerbar i hårdvarukatalogen i TIA Portals konfigurationssvit.

»CM CANopen gör det möjligt för användare av S7-1200 att integrera CANopen-enheter i sina PLC-system vilket ger dem ett bredare utbud av automationsprodukter att välja mellan när de utformar sina system», säger Mikael Mårtensson, produktchef på HMS Industrial Networks. »Detta är en lösning som kommer att ge mycket värde för användare av S7-1200, vilket ger dem möjlighet att bygga mer effektiva automationssystem.»

CM CANopen är tillgänglig från och med oktober 2013 hos HMS försäljningskontor och distributörer.

[Bild:] CM CANopen från HMS Industrial Networks gör det möjligt för S7-1200 från Siemens att kommunicera med samtliga enheter på ett CANopen-nätverk.
SIMATIC S7-1200 och Siemens är varumärken som tillhör Siemens AG.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare