www.tillverkning-sverige.com
Konecranes News

DP World Antwerp Gateway beställer automatiska staplingskranar från Konecranes

DP World Antwerp Gateway har beställt 34 automatiska staplingskranar (Konecranes Gottwald ARMG) för sin containerterminal i Antwerpen i Belgien. Kranarna kommer att utöka den nuvarande parken av 20 ARMG-kranar. Den första delen ska levereras under det andra kvartalet 2022, och den sista 2026. Ordern bokades i december 2020.

DP World Antwerp Gateway beställer automatiska staplingskranar från Konecranes

DP World Antwerp Gateway var mycket motiverade att fortsätta sitt nuvarande driftskoncept, där de använder sitt nuvarande ASC-system som levererades av Gottwald 2006. Det nya ASC-systemet, där en park Konecranes Gottwald ARMG-kranar ingår, kommer utnyttja de senaste automationsteknikerna.

”Vi hade en del ingående diskussioner med Konecranes angående varje aspekt av vår automatiseringsexpansion vid vår terminal. Så småningom var vi övertygade om att Konecranes skulle kunna erbjuda varje dimension vi behövde. Vi behöver teknisk kontinuitet för vårt ASC-koncept. Vi vill utnyttja den senaste utvecklingen inom automatiseringsteknik. Vi kommer att få bättre automatisk truckhantering och ergonomi för fjärrstyrning”, säger Jef Lambregts, projektchef på DP World Antwerp Gateway.

Konecranes levererar både teknisk kontinuitet och innovation. Den nya beställningen av ASC-systemn följer Gottwald ARMG-designkoncept. Den mest framträdande fysiska egenskapen är den stabila ledstrålen för kontroll över containerlastning. En ny vagndesign har utvecklats för att stödja högre lyfthöjd. Den nya designen baseras på Konecranes beprövade teknik, med en hybrid av befintliga system för automatisk landning på truckchassit.

Som en del av projektet kommer TBA att utöka det befintliga ECS-systemet (Equipment Control System) som används på terminalen. TBA:s ECS-system är mycket flexibelt och beprövat ute på fältet, kan drivas tillförlitligt och effektivt i alla typer av automatiserad utrustning för containerhantering och på varje terminalhanteringssystem (TOS) och utrustningskombination.

De nya Konecranes Gottwald ARMG-kranarna kan stapla containrar 1-över-6 över 9 containerrader, vilket ger utmärkt staplingsdensitet.

Hamnservice från Konecranes kommer också vara en del av leveransen. Det nuvarande servicenivåavtalet (SLA) kommer att utvidgas, och det kommer att omfatta mjukvarouppdateringar.

Detta är en del av Konecranes väg mot hamnautomation, där containerterminaler förbättrar produktiviteten och säkerheten i hanterbara steg. Vägen kan omfatta allt från smarta egenskaper ända till fullständig automation och fördelarna med automation kan introduceras smidigt genom övervakad drift och fjärrstyrning. Vägen mot hamnautomation gäller containerhanteringsutrustningar av alla fabrikat. Fullständig automation kan vara det slutliga målet men det behöver inte vara det. Flexibilitet är nyckeln.

www.konecranes.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare