www.tillverkning-sverige.com
MAPLESOFT

Ny version av Maple erbjuder kraftfulla inbyggda analysverktyg

Förbättringar av applikationsutvecklingen minskar tid som krävs för att skapa och distribuera lösningar

Ny version av Maple erbjuder kraftfulla inbyggda analysverktyg
Maple ger en komplett, snabb utvecklingsmiljö för lösningar i tusentals tekniska organisationer.

Maplesoft lanserar idag en ny version av sitt flaggskepp Maple, det tekniska beräkningsprogrammet för konstruktörer, matematiker och vetenskapsmän. Med Maple 18 introducerar Maplesoft mer specialiserade verktyg för teknisk analys och ännu flexiblare verktyg för applikationsutveckling för att underlätta skapandet och implementeringen av lösningar över hela organisationen.

Nya funktioner omfattar stöd för tidsserieanalys, med inbyggt stöd för modellering och analys, mönsterspårning, prognoser och visualisering av data som varierar över tiden. Betydande förbättringar har också gjorts för signalbehandling, design av styrsystem och fysik. När analysen är klar använder utvecklare ofta Maple för att konstruera interaktiva kalkylatorer som ger svar på specifika problem, och Maple 18 erbjuder en svit av förbättringar för att göra utvecklingen av dessa tillämpningar snabbare och mer flexibel. Dessa förbättringar inkluderar fler alternativ för att styra utseende och beteende av interaktiva komponenter, ett betydligt mer flexibelt verktyg för skapande av program i ett steg, och omfattande förbättringar av visualisering. Andra viktiga funktioner i den här versionen inkluderar förbättrad prestanda för många vanliga beräkningar och nya anslutningsmöjligheter.

”Maple ger konstruktörer förutsättningar att utveckla ett koncept från dess första idé till ett fullt funktionellt, slutanvändarvänligt program som implementeras i hela organisationen", säger Dr Laurent Bernardin , Executive Vice President och Chief Scientist på Maplesoft . ”Maple 18 stöder denna process på varje steg av vägen, med ett bredare utbud av analysverktyg för att utveckla idéer, fler alternativ för att visualisera resultat, nya sätt att ansluta med ett ännu bredare utbud av produkter i verktygskedjan, och mer flexibla verktyg för att snabbt skapa slutanvändarlösningar."

Maple 18 är en del av en större lansering av Maplesoft hela produktsvit, inklusive Maple-tillägg och en ny version av MapleSim, ett avancerat systemnivåmodellerings- och simuleringsverktyg baserat på Maples matematikmotor . MapleSim 6.4 och alla dess verktygslådor och anslutningstillägg har uppdaterats för att dra nytta av förbättringarna i Maple 18:s matematikmotor. Andra förbättringar är bland annat mer kraftfulla verktyg för att skapa egna komponenter, prestandaförbättringar, en betydligt utökad MapleSim Control Design Toolbox och förbättringar i modellgeneratorerna för Simulink och FMI .

Maple och MapleSim utgör en viktig del av Maplesofts Engineering Solutions, som ger expertkunskap och verktyg för att stödja modellering, simulering och optimering av komplexa multidomänssystem.

Maple 18 finns på engelska, med inbyggt språktillägg för flera språk, däribland franska, traditionell kinesiska, förenklad kinesiska, grekiska, och brasiliansk portugisiska. En japansk version av Maple 18 kommer att finnas tillgänglig i april.

För mer information om nya funktioner i Maple 18, besök www.maplesoft.com.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare