www.tillverkning-sverige.com
TETRA PAK News

Lås upp den dolda fabriken med hjälp av välgrundat beslutsfattande

Klimatförändringar och miljöförstöring är reella hot mot hela världen och kommer att skada kommande generationer, om vi inte löser problemen.

Lås upp den dolda fabriken med hjälp av välgrundat beslutsfattande

Att se hur man kan göra mer med mindre är en uppgift som livsmedels- och dryckesindustrin jobbar med för att skapa en cirkulär ekonomi med låga koldioxidutsläpp. Förändringens vindar blåser i allt snabbare takt när stora ekonomier som EU, Japan och Kina försöker skapa förutsättningar för grön återhämtning efter covid-19 och samtidigt uppnå FN:s hållbarhetsmål. Hur kan företagen uppnå målen när konsumenter i allt högre utsträckning efterfrågar mer hållbara produkter och aktieägare ännu bättre avkastning? Svaret: genom att frigöra potentialen i det vi kallar ”den dolda fabriken” och göra mer med mindre.

I vårt whitepaper får livsmedels- och dryckestillverkare insikt i hur de kan fatta mer välgrundade beslut, öka sin drift- och kostnadseffektivitet samt växa på ett hållbart sätt genom att sätta sig in i de data och erfarenheter som finns hos deras anläggningar och medarbetare. Med hjälp av bättre dataidentifiering, analyser, visualisering och presentation av information kan verksamheter dra nytta av sin befintliga infrastruktur och låsa upp ”den dolda fabriken”.

För den globala livsmedelskedjan är utmaningarna tydliga. Den står för 26 procent av de globala växthusgasutsläppen, en tredjedel av alla livsmedel går förlorade eller slösas bort någonstans i distributionskedjan, material som är baserade på fossila bränslen måste fasas ut, och det krävs betydande förbättringar av hur förpackningar hanteras efter användning.

Registrera dig och ladda ned vårt whitepaper Lås upp den dolda fabriken, för att ta reda på mer.

www.tetrapak.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare