www.tillverkning-sverige.com
Aggreko

Extremt nordiskt klimat innebär att brittiska företag måste förbättra utrustningsstrategier enligt ny rapport

Konsekvent låga temperaturer och hög luftfuktighet är fortfarande viktiga utmaningar för brittiska och irländska leverantörer som bygger datacenter på den växande nordiska marknaden, enligt en ny rapport från temperatur- och fuktkontrollspecialisten Aggreko

Extremt nordiskt klimat innebär att brittiska företag måste förbättra utrustningsstrategier enligt ny rapport

Eftersom regionen betraktas som viktig marknad för anläggningsbyggande, satsar brittiska och irländska entreprenörer på att delta i byggandet av de nya datacentren. Men enligt Aggrekos nya rapport - Prepare For The Chill - är många entreprenörer oförberedda på de problem som beror på regionens kalla och fuktiga klimat, och många har inte en utrustningsstrategi som passar dessa förhållanden.

Enligt Aggreko finns det tre viktiga utmaningar som företag med nordisk verksamhet står inför - otillräcklig uppvärmning både inne och ute, fuktnivåer samt effektiv riskhantering. Alla tre är detaljerade i rapporten inklusive råd om hur uppdragstagaren kan se till att de är förberedda för det nordiska klimatet.

"Datacenterboomen i Norden är här för att stanna, så Storbritannien och Irland-baserade uppdragstagare måste vara beredda att ständigt bli involverade på grund av sin expertis på detta område", säger Greger Ruud, Sector Development Manager – Nordics Datacenter.

”Regionens hårda klimat understryker behovet av att entreprenörer upprätthåller en kontrollerad miljö i byggfasen och att de behåller dessa förhållanden hela tiden. Genom att göra det kan ägare och operatörer av datacenters undvika problem under bygget och hålla schemat - en viktig prioritering i en sektor där färdig infrastruktur behövs för att möta den växande efterfrågan på marknaden,” tillägger han.

Förutom att utforska vanliga problem på plats, som beror på Nordens kallare klimat, innehåller rapporten också logistiska överväganden, inklusive behovet av beredskapsplanering, lastbänktester och hållbara metoder. Kommentarer lämnas också från ordföranden för Swedish Datacenter Industry Association (SDIA), Pär Åberg.

Greger sammanfattar: ”Datacenterprojekt vilar på entreprenörernas förmåga att utföra arbeten på ett säkert sätt, till en budget och ansvara för viktig IT-utrustning under byggfasen. Nordens logistik- och klimathänsyn, som identifierats i denna rapport, förtydligar att en reaktiv strategi kring utrustning och expertis är olämplig för denna unika region.

”Som sådan skulle vi rekommendera intressenter som arbetar på dessa anläggningar att vidta åtgärder för att säkerställa att problem kring strömförsörjning, fukt och temperaturkontroll hanteras i god tid innan man bryter mark på nya anläggningar. Genom att göra det kan uppdragstagarna skörda fördelarna från ökad efterfrågan samtidigt som de vet att små problem på plats som uppstår under projekten inte kommer att skapa någon snöbollseffekt”.

För mer information om hur man kontrollerar fukt på sin datacenteranläggning, besök: https://www.aggreko.com/en-gb/data-centre-construction-in-the-nordics


  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare