www.tillverkning-sverige.com
INTERROLL

Toyota Material Handling och Interroll automatiserar Imnasas distributionscenter i Spanien

Sant'Antonino, Schweiz/Girona, Spanien. Toyota Material Handling och Interroll har installerat ett kraftfullt och effektivt transportbandssystem för Imnasa i Campllong nära Girona, Spanien. Kärnkomponenter i den nya materialhanteringslösningen är MCP (Modular Conveyor Platform), RollerDrive EC 5000 och MultiControl från Interroll. Det toppmoderna systemet, som sträcker sig över 360 meter, automatiserar varuflödet mellan två byggnader, ökar produktiviteten och förbättrar kundservicen samt arbetsmiljön för den berörda personalen.



Det automatiska transportbandssystemet för Imnasa designades och installerades helt av Toyota Material Handling. Imnasa tillverkar och distribuerar nautisk utrustning från många märkestillverkare till företag och privatkunder. Med ett sortiment på över 30 000 olika produkter är det en av de ledande aktörerna inom sin bransch i Europa.

Utgångspunkten för den nya lösningen var byggandet av ett nytt fastighetskomplex på 9 000 kvadratmeter som utökar kapaciteten i Imnasas distributionscenter. För att sömlöst integrera de olika arbetsprocesserna i de redan befintliga och nya byggnaderna var de två anläggningarna anslutna med ett 360 meter långt transportsystem i en tunnel. Med hjälp av en materialhanteringslösning med trycklös ackumulering dirigeras de olika varorna automatiskt mellan plockområdet i den befintliga byggnaden via packningsstationer till utlastningsområdet i den nya byggnaden.

"Den nya lösningen har inte bara gjort det möjligt för oss att avsevärt öka kapaciteten och produktiviteten i vårt distibutionscenter. Vi har också lyckats öka kundnöjdheten ytterligare genom snabbare och mer tillförlitliga leveranser. Dessutom erbjuder den nya lösningen nu våra anställda avsevärt bättre ergonomi", förklarar Pol Revuelta, Project Manager på Imnasa.

Totalt används cirka 250 EC 5000 RollerDrive och 120 MultiControl från Interroll för energibesparande transport av lådor och backar via drivna rullbanor- och bandtransportörer.

"Tack vare det utmärkta och smidiga samarbetet mellan alla inblandade parter genomfördes hela projektet - från planering till driftsättning - på kort tid. Kvaliteten och den modulära flexibiliteten hos Interroll-produkterna samt engagemanget från de involverade experterna från Interroll spelade en nyckelroll i denna framgång", säger Ana Lorente, Project Manager på Toyota Material Handling.


Toyota Material Handling och Interroll automatiserar Imnasas distributionscenter i Spanien
Toyota Material Handling och Interroll automatiserar Imnasas distributionscenter i Spanien
Kärnkomponenter i den nya materialhanteringslösningen på Imnasa, som installerades av Toyota Material Handling, är MCP (Modular Conveyor Platform), RollerDrive EC 5000 och MultiControl från Interroll.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare