www.tillverkning-sverige.com
Conrad News

Mät- och provningsteknik i fokus

På Conrad Sourcing Platform hittar professionella användare inom utbildningsområdet, laboratorieverksamhet, hantverk och industri all utrustning som behövs för att testa och mäta.

Mät- och provningsteknik i fokus

Oavsett om det gäller mobil eller stationär mätutrustning: Conrad-sortimentet omfattar allt från elektrisk mätutrustning, metrisk och miljömätutrustning till strömförsörjning.

  • Intelligent mätteknik som tänker innebär säkerhet både i arbetslivet och inom utbildningsområdet
  • Mångsidig utrustning och programvara för laboratoriet - från professionella mätinstrument och precisionsvågar till värmebildkameror
  • Oavsett om det gäller stationär eller mobil utrustning inom området mät- och provningsteknik uppfyller Conrad-sortimentet alla tänkbara behov för professionella användare inom hantverk och industri

Komplex mät- och provningsteknik har i många fall en nyckelroll - till exempel inom utbildningsområdet, forskning och utveckling, eller i områden som underhåll, reparation och kontroll. Därför sätter Conrad mät- och provningsteknik i fokus under fjärde kvartalet 2021 med många olika specialerbjudanden på utrustning från ledande tillverkare och varumärken, som till exempel Voltcraft, Fluke, Rhode & Schwarz, Flir och Testo.

Redan i dag erbjuder Conrad Sourcing Platform med över 25.000 produkter ett stort urval när det gäller utrustning för mät- och provningsuppgifter. Det inkluderar ett komplett sortiment från ledande varumärken samt nya innovativa produkter, där hög kvalitet alltid har en central roll. I Conrad-sortimentet ingår såväl mobil som stationär utrustning och användningsområdet sträcker sig från elektrisk mätutrustning, metrisk och miljömätutrustning till strömförsörjning.

"I enlighet med vårt kundlöfte ’simple, fast, comprehensive’ är vi stolta över att kunna erbjuda våra kunder inte bara ett brett och specialiserat sortiment, utan även relevanta tjänster inom området", säger Michael Schlagenhaufer, Senior Director Product & Supplier på Conrad Electronic. "Med vårt eget kalibreringslaboratorium och passande samarbetspartners kan vi erbjuda kalibreringar i enlighet med DIN EN ISO 9001:2015 eller DIN EN ISO/IEC 17025:2018 (DAkkS) för över 30 utrustningsgrupper och över 100 mätvariabler, och detta oberoende av tillverkare. 'Simple' betyder också för oss att kunderna utöver själva produkterna får kompletta lösningar med möjlighet att vända sig till våra specialister för stöd och hjälp. Genom IoT-plattformen Conrad Connect ger vi våra kunder dessutom möjlighet att snabbt omvandla appar och produkter till IoT-styrda lösningar."

Oscilloskop och mikroskop för utbildningsområdet
Speciellt när det gäller yrkesutbildning och studier spelar mättekniken en stor roll. Säkerheten har då högsta prioritet. Därför erbjuder Conrad specifikt för detta område intelligent mätutrustning som tänker. Det innebär att utrustningen har möjlighet att upptäcka fel, har dubbelt isolerade mätledningar och att den är godkänd för höga mätkategorier. I sortimentet ingår bland annat oscilloskop där tidsberoende spänningskurvor kan visas och sparas och där vissa tidsavsnitt kan analyseras i detalj. Tack vare ett brett urval av mjukvara finns mångsidiga verktyg till förfogande. Det finns autotrigger-, bussanalys- och matematikfunktioner, och även kompletta hjälpmedel för användning och drift, ofta tillgängliga med en enkel knapptryckning. Ett annat viktigt instrument inom utbildningsområdet är mikroskop, som inte bara används inom forskning, medicin och biologi. De är också användbara för kvalitetskontroller, för att till exempel detektera kortslutning på stift eller ledningar. Om mikroskopet är anslutet till en dator med hjälp av USB-gränssnittet, kan bilder delas och till exempel visas med projektor i klassrummet och även användas när undervisningen sker digitalt eller på webinarier.

Universell laboratorieteknik för alla branscher
Speciellt när det gäller laboratorieverksamhet erbjuder Conrad professionell mätutrustning för alla viktiga fackområden - det kan gälla elektroteknik och elektronik, medicin, biologi, fysik och kemi, såväl som produktion och byggteknik, samt tester av byggmaterial, produktionsmaterial och livsmedel. För laboratorier inom läkemedelsindustrin, apotek, sjukhus eller för juvelerare finns precisionsvågar med en upplösning på mindre än 1 mg tillgängliga på Conrad Sourcing Platform. Elektroniklaboratorier har tillgång till ett brett utbud av mjukvara och utrustning för digital simulering av prototyper eller förserieproduktion. Dessutom hjälper värmekameror till med att snabbt och tillförlitligt identifiera hotspots på kretskort och detektera felaktiga eller felaktigt dimensionerade komponenter. Ett brett utbud av komponenttestare för kontroll av induktanser, kondensatorer, dioder och motstånd gör produktportföljen komplett.

Test- och mätutrustning för verkstäder och hantverk
När det gäller elektrisk installation, maskinunderhåll, underhåll av anläggningar och elsystem för hushåll hittar professionella användare test- och mätutrustning på Conrad Sourcing Platform, som kan användas såväl på verkstäder för anläggningsunderhåll som för mobilt servicearbete. Utbudet är heltäckande när det gäller utrustning för att samla in och bearbeta data inom områden som temperatur och värmebild, tryck, ljud, luftfuktighet, belysning, vindhastighet, föroreningar, elektrisk smog och radioaktivitet.

Sammansättningar av jord, gaser och vätskor kan analyseras med hjälp av utrustning från Conrad. Det samma gäller signaler, spänning och ström, frekvens, impedans och hårdhetsgrad. Kunderna kan också få stöd från Conrad Sourcing Platform när det gäller driftstekniska data för installation, underhåll och reparation av energisystem, värme-, ventilations- och klimatanläggningar.

När det gäller området byggnadsdiagnostik erbjuder Conrad inte bara strömtänger och VDE-certifierade fasprovare, utan även utrustning för metrisk mätteknik, värmebildsteknik och mycket annat. Multimetrar ur olika CAT-kategorier finns tillgängliga för att testa byggnadsinstallationer som eluttag och fördelare. Högspänningsmätning vid husanslutning kräver till exempel utrustning med CAT IV-godkännande. För att säkerställa att lagstadgade gränsvärden följs behövs tillförlitlig utrustning för att mäta vätskor, gas, materialfuktighet och luftkvalitet.

Mer information om produkterna inom området mät- och provningsteknik: https://www.conrad.se/test-och-matning

www.conrad.se

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare