www.tillverkning-sverige.com
MAYR

Hög prestanda i en kompakt design Glappfria ROBA®-DS servokopplingar med delade kläm-nav

Högpresterande ROBA®-DS axelkopplingar överför vridmomentet glappfritt och med hög vridstyvhet. De kompenserar för axelförskjutning och är både slit- och underhållsfria. På storlekar upp till 150 Nm kommer mayr® power transmission att utöka sina vanliga nav för montering av axlar med ett radiellt delbart nav - för enkel och snabb installation, även i svåra omgivningsförhållanden.

Hög prestanda i en kompakt design   Glappfria ROBA®-DS servokopplingar med delade kläm-nav
Fig. 1:
Radial installation: ROBA®-DS servokopplingar med delat kläm-nav garanterar enkel och snabb installation, även i svåra omgivningsförhållanden: De är lämpliga för stora axelavstånd och i alla tillämpningar där drivaggregat inte längre får flyttas.

Med korta mått, små krav på installationsutrymme, minskad vikt och låga masströghetsmoment - vinner ROBA®-DS-servokopplingar över kunder på grund av kopplingarnas höga prestandatäthet. De kan överföra höga vridmoment även vid jämförelsevis liten diameter, vilket gör dem till idealiska axelkopplingar för dynamiska drivsystem med höga hastigheter. Dessa kopplingar är gjorda av stål och höghållfasta aluminiumlegeringar, som utgör grunden för den extremt kompakta utformningen.

Glappfri vridmomentöverföring


Kopplingarna kompenserar radiella, axiella och vinkelaxelavvikelser med hjälp av de flexibla skivpaketen. På så sätt skyddar de lagren från oönskat slitage och förhindrar onödiga driftstopp och kostnader. För att uppnå glappfri vridmomentöverföring är diskarna i fixeringsområdet behandlade med ett särskilt blästringsförfarande. ROBA®-DS skivpaketkopplingar är robusta och pålitliga. De är temperaturbeständiga, slit- och underhållsfria och överför vridmomentet med mycket hög vridstyvhet. Därför är de särskilt lämpade för tillämpningar i extrema omgivningsförhållanden.

Snabb och enkel installation

Tillämpningsområdet för servokopplingar växer. Därför har mayr® power transmission byggt ut standardnaven för axelfastsättning med ett radiellt delbart nav, ett så kallat kluvet kläm-nav, även för storlekarna 3 till 15. Vid tillåtna hastigheter på 3000 varv per minut täcker dessa storlekar med axeldiametrar 45-79 millimeter vridmoment från 35 till 150 Nm. Halvkåporna garanterar enkel och snabb kopplingsinstallation, även i svåra omgivningsförhållanden. Därför används naven företrädesvis i tillämpningar där drivaggregat, såsom motor och växellåda, inte får flyttas efter placering. Dessa hubbar rekommenderas också för stora axelavstånd, till exempel för kardanaxlar i linjära ställdon, där kopplingen monteras sist och därför måste vara lätt att installera.

Högpresterande täthet


Installationen sker radiellt: För att göra detta förs kopplingen till axlarna och är förmonterad med axiellt rörliga halvkåpor. Här är det viktigt att märkningen på kåphalvorna och på navet överlappar varandra. Därefter måste skruvarna dras åt jämnt och i flera sekvenser till önskat åtdragningsmoment. ROBA®-DS servokopplingar finns som dubbelskarvade kopplingar med en anslutningsplatta eller en variabel längdärm. Den kompakta designen, den korta installationstiden och höga prestandatätheten gör dessa kopplingar till en särskilt effektiv och ekonomisk lösning.

Fig. 2:
Högpresterande ROBA®-DS-servokopplingar: De överför höga vridmoment även vid förhållandevis små volymer och är de idealiska axelkopplingarna för dynamiska drivsystem med stora hastigheter.
Hög prestanda i en kompakt design 
Glappfria ROBA<sup>®</sup>-DS servokopplingar med delade kläm-nav

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare