www.tillverkning-sverige.com
Steute

Ventil- och klaffövervakning

Positionsbrytare med analog utgång för extrema miljöer

Ventil- och klaffövervakning
Produktfoto: HS 98

Öppen eller stängd? Positionsbrytare övervakar positionen av klaffar och ventiler, såväl som närvaron av verktyg eller arbetsstycken. Dessa universella switchar kan också användas i extrema miljöer.

steute har nu utvecklat en ny variant av positionsbrytare för extrema applikationer som inte fungerar med hjälp av konventionell on/off-teknik, men som överför en analog signal som motsvarar den exakta positionen för ställdonet eller kolven. Positionen registreras av en integrerad Hall-sensor som, beroende på variant, skapar en utsignal i en av de tre standarderna 0 ... 20 mA, 4 ... 20 mA eller 0 ... 10 V.

Denna nya komponent tillhör den utprovade och testade positionsbrytarserien Extreme 98 med bland annat ett robust och saltvattensäkert metallhölje, höga skyddsklasser och standarddimensioner enligt DIN EN 50041. De olika ställdonen kan kompenseras med 4 x 90°, vilket möjliggör mångsidig integration av den analoga positionsbrytaren i den omgivande konstruktionen. Den är också individuellt programmerbar i fabriken, vilket gör den helt anpassningsbar för tillämpningen i fråga.

En av de första tillämpningarna för HS 98 är positionsövervakning av ventiler och klaffar i frakt och kryssningsfartyg. En fartygsutrustare letade efter en mångsidig kopplingsanordning som inte bara skulle övervaka öppet eller stängt läge av ventiler och ventilationsklaffar i extrema miljöer, men som även skulle indikera den exakta positionen för dessa ventiler och klaffar. Denna utmaning har nu uppfyllts av steutes nya analoga lägesbrytare, som också är lämpad för många andra tillämpningsområden, till exempel maskinbyggnad. En Ex-variant som är under utveckling kommer att öppna upp ytterligare möjligheter.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare