www.tillverkning-sverige.com
Leuze Scandinavia

Snabbare och smidigare integration via IO-Link

Leuzes nya MD7-system förenklar automatiseringen och gör att högpresterande system kan implementeras i den smarta fabriken tack vare IO-Link-master, nav och sensorer.

Snabbare och smidigare integration via IO-Link

 

Det nya MD7-systemet från Leuze möjliggör kraftfull automation tack vare enkel integration, flexibel expansion och transparenta data och processer.

Lätt att integrera
IO-Link-hubbar är ett kostnadseffektivt sätt att efter behov integrera ytterligare digitala sensorer i systemet och utöka systemet på ett flexibelt och ekonomiskt sätt. Användarna drar härigenom nytta av konsekvent transparenta data och processer. Tack vare det synkroniserade systemet med IO-Link-masters och Leuze-sensorer har de anslutna maskinerna en hög standardiseringsnivå. Alla IO-Link-moduler, även anslutna sensorer och ställdon, kan snabbt och enkelt tas i drift, konfigureras och övervakas centralt via en webbläsare. Framtida säkerhet garanteras med IO-Link och bakåtkompatibiliteten innebär att sensorer med äldre tillverkningsdatum kan integreras i system med den senaste specifikationen.

IO-Link-masters med multiprotokollkapacitet
IO-Link-master fungerar med en mängd olika protokoll. I en enda enhet stöds Ethernet-baserade fältbussprotokoll för realtidskommunikation. Kommunikation via Modbus TCP är också möjlig. Detta kan till exempel användas för att ansluta till vanliga PLC:er, driftsterminaler eller SCADA-system. Fördelen är flexibilitet vid val av moduler, ökad standardisering och lägre komplexitet. Detta minskar lagerkostnaderna och effektiviserar underhållet. En Leuze-enhetsmodell underlättar kommunikation via OPC UA. Denna variant kan integreras direkt i molnbaserade system och med sin webbaserade konfiguration kan den även användas som en fristående lösning. Den integrerade webbservern med IODD-tolk gör att anslutna IO-Link-enheter kan konfigureras. Master-enheterna erbjuder en mängd sätt att hämta diagnostik och statusinformation - antingen på enheten eller via en webbserver.

Flexibel integration av sensorer
IO-Link-sensorer som integrerats i MD7-systemet överför inte bara processdata, enhetsinformation, diagnostiska data och händelsemeddelanden. Ethernet-baserade I/O-moduler kombinerar data och ansluter maskinmodulerna till styr- och överordnade system. Detta möjliggör modulär expansion av maskinen samt sparar tid och är praktiskt för underhåll: Om en sensor behöver bytas laddar mastern automatiskt upp konfigurationen till den nya enheten.


Snabbare och smidigare integration via IO-Link

 

IO-Link-mastern kan flexibelt integreras i kontrollenheten och molnet tack vare dess multiprotokollkapacitet

Enkel kabeldragning
IO-Link-modulerna har en M12 Power-kontakt. Detta möjliggör strömanslutning av modulerna oavsett vilket Ethernet-protokoll som används. Kontakterna levererar cirka 80 procent mer ström än 7/8"-kontakter. I seriekopplade tillämpningar - där hårdvarukomponenter är anslutna till varandra i serie - kan betydligt fler moduler kopplas samman utan att det krävs någon extra ström. Detta minskar kraven vid installation och kabeldragning och ger en fördel i de fall utrymmet i maskinen är begränsat.


Snabbare och smidigare integration via IO-Link

Kabeldragningen är enkel tack vare standard M12 Power-kontakter




Snabbare och smidigare integration via IO-Link

 

Den integrerade webbservern ger enkel åtkomst till diagnostik och konfiguration



Snabbare och smidigare integration via IO-Link

IO-Link-komponenter från Leuze är lätta att integrera mellan tillverkare.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare