www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

En Ethernet-hårdvara – för alla industriella Ethernet-nätverk

En ny Ethernet-lösning från HMS Industrial Networks gör det möjligt för hårdvarutillverkare att ladda ner valfritt industriellt Ethernet-protokoll till HMS standardiserade Ethernet-hårdvara.

En Ethernet-hårdvara – för alla industriella Ethernet-nätverk
HMS Industrial Networks släpper nu ”Anybus CompactCom for Common Ethernet” - en kommunikationslösning som innehåller en Ethernet-hårdvara som är laddningsbar med PROFINET, EtherCAT, EtherNet/IP eller Ethernet POWERLINK. Detta ger full flexibilitet för komponenttillverkare, som helt enkelt kan hämta önskat industriellt Ethernet-protokoll till ett CompactCom-chip, -kort eller -modul innan leverans till kund.

Finns i tre olika formfaktorer
Common Ethernet-lösningen, som lanserades som en del av Anybus CompactCom 40-serien, finns i tre olika formfaktorer beroende på den nivå av integration som krävs med värdenheten: Chip, kort eller modul, samtliga laddningsbara på samma standardiserade sätt.

”I takt med att den industriella nätverksmarknaden går mot industriell Ethernet, så blir CompactCom Common Ethernet-lösningen direkt en viktig del i vårt erbjudande. Den gör livet enklare för hårdvarutillverkare, eftersom de inte behöver lagra färdiga CompactCom-produkter för olika industriella Ethernet-nätverk - i stället kan de helt enkelt hämta det nätverksprotokoll som motsvarar kundordern till vår standardiserade Common Ethernet-hårdvara”, säger Leif Malmberg, Product Line Manager för inbyggda produkter på HMS.

”Eftersom modulen bygger på beprövad Anybus CompactCom-teknik som drivs av nätverksprocessorn Anybus NP40, kommer kunderna även att få omedelbar tillgång till hela CompactCom-familjen med ett enda implementeringsprojekt. Detta innebär tillgång till valfri fältbuss och industriellt Ethernet-nätverk genom att helt enkelt koppla in en annan Anybus-modul.”

Stöder IT-funktioner

Common Ethernet-konceptet stödjer IT-funktioner som standard, vilket innebär att den kan användas som en Ethernet TCP/IP-lösning om användaren vill utveckla anslutning till ett eget Ethernet-nätverk.

Firmware Manager ingår

Genom att använda den medföljande Firmware Manager-mjukvaran kan användare enkelt ladda ner firmware för sitt valda nätverk. Det är också möjligt att använda FTP eller programvarugränssnittet för nedladdning av inbyggd programvara.

Anybus CompactCom 40-serien - för krävande tillämpningar
Anybus CompactCom 40-serien, som bygger på den prisbelönta NP40-nätverksprocessorn från HMS, är utformad för att uppfylla kraven från högpresterande industriella Ethernet-tillämpningar och möjliggör därmed snabb kommunikation mellan värdenheten och det valda nätverket - 1500 byte processdata i varje riktning. 40-serien finns i chip-, kort- och modulformat som gör det möjligt för kunderna att välja rätt nivå av integration utan behov av anpassning.

Vad är Anybus CompactCom?

Anybus CompactCom är en serie industriella nätverksgränssnitt som är integrerade i en industriell enhet för att erbjuda anslutning till olika industriella nätverk. CompactCom finns i chip-, kort- eller modulformat så att användaren kan välja integrationsnivå. Genom att implementera Anybus CompactCom kan hårdvarutillverkare uppnå omedelbar anslutning till 20 industriella nätverk genom att helt enkelt koppla in motsvarande Anybus-produkt. Detta öppnar nya affärsmöjligheter för komponenttillverkare och breddar deras marknad betydligt.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare