www.tillverkning-sverige.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Inga utrymmen för kommunikationsfel!

ProSoft Technologys PROFIBUS gateways og industriradioenheter skickar kritiska data mellan PLC -systemet ControlLogix PAC i brittiska säkerhetssystemet "Flood Defense System".Det finns inga toleranser för fel när man uppgraderar ett styrsystem för översvämningsskydd. Skulle en översvämningsbarriär fallera kan tusentals bostäder och företag bli allvarligt påverkade.Att uppgradera styrsystemet för en översvämningsbarriär är en noggrann uppgift som måste ske stegvis. Det tar månader av minutiesiöst arbete. Barriären ska vara driftklar under hela uppgraderingen, vilket gör det till en angelägen och noggrann uppgift. Det måste finnas säkerhetsrutiner som kopplas in direkt ifall av systemet aktiveras.

Inga utrymmen för kommunikationsfel!
Två betongtorn höjer sig 20 meter över marken på vardera sidan av mynningen på Dartford Creek. Detta är det brittiska miljöverkets Dartford Barrier Flood Defense System i Kent, England. Barriären är rutinmässigt stängd i samklang med den större Thames Barrier uppströms, för att förhindra att höga tidvattennivåer i River Thames Estuary rinner tillbaka uppför floden och svämmar över Dartford och intilliggande områden.

Två portar av stål på vardera 30 meter tvärs över, och som väger över 160 ton vardera, är upphängda på höjden mellan de två betongtornen. Den enorma stålporten kan sänkas ner på sina stödkedjor i flodbädden för att blockera vattenflödet. Sedan kan den andra porten sakta sänkas för att vila på toppen av den första porten. I stängt läge kan de båda portarna på 160 ton stål tillsammans stå emot upp till 10.4 meter vatten.

Inga utrymmen för kommunikationsfel!

Portarna höjs och sänks med direktdrivna hydraulmotorer. Drivsystemet består av två 18.5kW pumpenheter som kan höja eller sänka portarna på 15 minuter. Normalt är portarna upplyfta och låsta med hjälp av hydrauliska spärrmekanismer och fartyg kan passera under portarna.
På grund av klimatförändringarna anser man att barriären kan behöva arbeta i genomsnitt 50 gånger per år under de närmaste 25 åren.

Inga utrymmen för kommunikationsfel!

»Systemet måste vara omedelbart tillgängligt med många reservsystem i händelse av fel», säger Andrew Garwood, Senior Contracts Manager i Controls Division på Qualter Hall & Co Limited, Barnsley.

För några år sedan fattades beslutet att uppgradera det gamla systemet som var ett reläbaserat system numera 30 år gamalt. Först gjordes en översyn av styrsystemet.Reservdelar för det 30 år gamla systemet började bli svåra att hitta.

Qualter Hall gav M&E ett kontrakt att uppgradera systemet till modern teknologi och med bästa möjliga säkerhet inbyggt i systemlösningen.Nummer ett var säkerhet och tillförlitlighet. Översvämningar, om de uppstår, kan orsaka omfattande skador på omgivningen och även människoliv kan förloras.

Inga utrymmen för kommunikationsfel!

Qualter Hall, som erbjuder en attraktiv "one stop shop" för en mängd tekniska lösningar, beslutade att kontakta ProSoft Technology. Qualter Hall valde Prosoft eftersom de hade en pålitlig och kostnadseffektiv lösning som var godkänd av Rockwell Automation.

Två Rockwell Automation ControlLogix redundanta PAC-enheter finns inuti var och en av de två 20-meterstornen för att kontrollera öppning och stängning av barriären, men mycket av den utrustning styrsystemet kommunicerade med var PROFIBUS- eller Siemens-baserade. Två PROFIBUS master kommunikationsmoduler (MVI56-PDPMV1) från ProSoft Technology installerades i ControlLogix PAC för att kommunicera med Rockwell Automation-processorerna.

»ProSoft Technology-modulerna "presenterar" PROFIBUS DP i ControlLogix-racken och ansluter därmed fyra separata PROFIBUS DP-segment för redundant drift», säger Andrew Garwood.

Inga utrymmen för kommunikationsfel!

Fiberoptiska kablar installerades mellan de två tornen, som en del av styrsystemets uppgradering. ProSoft Technology 802.11 Industrial Hotspot-radiolänkar installerades för att ta över den kritiska kommunikationen under tiden nya kabelsystem installerades.

»Den trådlösa länken användes sedan som en automatisk reservanslutning om den fiberoptiska anslutningen skulle förloras. ProSoft Technology-utrustningen valdes för sin flexibilitet och stöd för RSTP-protokollet (spanning tree protocol)», säger Andrew Garwood.

ProSoft Technologys hjälpte till att underlätta konstruktionsarbetet asevärt genom att använda Profibus DP-gateways i ControlLogix-systemen och att kommunicera som ett enda protokoll.

Systemet ger jättegod överblick över data -centralt och på distans, vilket är praktiskt vid diagnostik.

Tusentals hem och företag är nu väl skyddade.

För mer information besök vår hemsida.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare