www.tillverkning-sverige.com
Moxa

Moxa presenterar avgörande lösning för nästa nivås tidskänsliga nätverk

Gemensamt samarbete mellan Moxa, Intel och port industrial automation GmbH för att främja deterministisk nätverkskommunikation över standard Ethernet.

Moxa presenterar avgörande lösning för nästa nivås tidskänsliga nätverk
Moxa Inc. offentliggör samarbete med Intel Corporation och port industrial automation GmbH för att utveckla en plattform för branschens första färdiga applikation-till-applikation-lösning för tidskänsliga nätverk (TSN). Lösningen kombinerar Gigabit-bandbredd och hög prestanda, samt förbättrad tillförlitlighet och säkerhet. Den gemensamma presentationen av en idealisk kombination av chiptillverkare, enhetstillverkare och leverantör av mjukvara exemplifierar mognaden och potentialen hos TSN och dess möjlighet att utökas från trådbundna till trådlösa nätverk. Trådlöst TSN kommer att frigöra standardbaserade, skalbara och mycket flexibla applikationer som förverkligar Industry 4.0 och IIoT (Industrial Internet of Things) överallt.

Den gemensamma ansträngningen fokuserar på att arbeta på en verkligt enhetlig och högpresterande nätverksinfrastruktur som låter all typ av trafik samexistera. Utvecklingen, en av de mest kompletta applikationerna av CC-Link IE TSN bland CLPA-ekosystemet, integrerar CC-Link IE TSN-certifierade produkter, Moxas TSN-aktiverade switchar, Intels senaste generation av processorer, 11:e generationens Intel® Core™ i7-processorer och Intel I120 TSN-aktiverade plattformar. Dessutom är applikationen utvecklad av port, som har en av branschens första CC-Link IE TSN Class B-certifierade masterstackar och kan demonstrera PROFINET-kapacitet över TSN genom den första PROFINET CC-D-fjärrstationen.

"Som en av pionjärerna inom utvecklingen av TSN-standarder åtog sig Moxa att samarbeta med viktiga industriaktörer och kunder för att skynda på en enhetlig nätverksinfrastruktur för kommunikation på alla nivåer, inklusive alla typer av industriella enheter och protokoll som körs ovanpå den," säger Zico Lee , deputy general manager på Moxa Networking. “Vi har i nära samarbete med Intel och port uppnått ytterligare en milstolpe för att gå vidare med utvecklingen av TSN till nästa steg, eftersom växande konsensus visar att TSN och trådlösa funktioner bör kombineras för att reagera på data från flera system i realtid.”

Det unika med lösningen är möjligheten för ramverket att integrera enheter och protokoll som CC-Link IE TSN av CLPA, PROFINET över TSN (PROFINET CC-D), EtherCAT över TSN och den kommande OPC UA FX. Det finns också en neutral middleware utvecklad för alla typer av industriella protokoll över TSN för att leverera synkron kommunikation mellan sensorer, PLC:er och ställdon, som används i olika industriella tillämpningar.

“Moxas lösning, som använder TSN och realtidsfunktioner på Intel Architecture-processorer, kommer att möjliggöra den nivå av determinism som krävs av Intelligent Industrial Edge-system där data extraheras, analyseras och åtgärder tillämpas i realtid. Att använda standardbaserade Ethernet-baserade lösningar påskyndar digital transformation till smarta fabriker, vilket sänker de totala ägandekostnaderna,” säger Sunita Shenoy, senior director för Industrial IoT Platforms på Intel.

“Med TSN finns det äntligen en Ethernet-baserad teknologi tillgänglig som kan ansluta alla typer av enheter på fabriksgolvet med hjälp av standard Ethernet TSN-infrastrukturenheter som får bukt med proprietära system,” säger Marcus Tangermann, chief technology officer, port industrial automation GmbH. “TSN-infrastrukturkomponenter har bättre kunskap om alla dataströmmar inom nätverket, vilket möjliggör sofistikerad planering av nätverkstrafiken.”

“Den industriella Ethernet och nätverksexpertis som Moxa tillför branschen har hjälpt till att möjliggöra högre prestanda för exakt kontroll i tillverkningstillämpningar nu och i framtiden, såväl som högre bandbredd och realtidskommunikation, vilket möjliggör utvecklande teknologier som edge computing, industriell AIoT och maskinvision för smart tillverkning,” säger Eason Lin, senior director för Advance Product Development, Orisol, ett världsledande företag för tillverkning av utrustning som producerar skor samt leverantör av automationslösningar och mjukvara och leverantör av smarta tjänstelösningar. "Samarbetet som nu tillkännages har också gjort att vi kan utöka våra TSN-applikationer till en trådlös miljö."

TSN är en framtidssäker lösning som förbättrar determinism och tillförlitlighet i industriell Ethernet-baserad kommunikation över vertikala marknader. Med exakt tidssynkronisering över ett nätverk och trafikprioritering kan användare kombinera många typer av trafik på ett enda nätverk utan prestandaförlust. Dessutom stöder lösningen också tidskritiska, kontrollrelaterade uppgifter och förbättrar transparensen i hur information bearbetas för att stödja kvalitet och produktion. Med tillkomsten av det nya paradigmet med 5G och Wi-Fi 6/7-anslutning är det nu möjligt att utöka deterministisk kommunikation över trådlösa nätverk.

Moxas engagemang för utveckling av tidskänsliga nätverkstekniker (TSN).
Moxa har alltid varit engagerat när det gäller att bygga innovativa industriella anslutningstekniker och lösningar. Som en del av engagemanget för att utveckla TSN-teknologier är Moxa en aktiv medlem av sex av världens mest betydande TSN-testbäddar för interoperabilitet. Detta för att säkerställa att TSN-lösningarna är stabila och pålitliga innan de kommer ut på marknaden. Moxa deltar kontinuerligt i utvecklingen av TSN-teknologier, vilket banar vägen för IIoT och Industry 4.0 med enhetlig och öppen standard Ethernet-infrastruktur för sina kunder. De sex testbäddarna som Moxa deltar i är:

- Industrial Internet Consortium (IIC) TSN Testbed
- Labs Network Industrie (LNI) 4.0 Testbed
- Edge Computing Consortium (ECC) OPC UA TSN Testbed
- Alliance of Industrial Internet (AII) TSN Testbed
- China Electronics Standardization Institute (CESI) TSN Testbed
- Taiwan Institute for Information Industry (III) TSN Testbed

www.moxa.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare