www.tillverkning-sverige.com
Konecranes News

Konecranes inleder samarbete med Pesmel för att leverera automatiserade containerhanteringssystem för lager

Konecranes samarbetar med Pesmel för att leverera automatiserad containerhanteringsteknik för lager som revolutionerar materialhanteringen vid logistik- och distributionscenter. Konecranes och Pesmel tecknade en avsiktsförklaring den 25 november 2021 om att leverera den globalt tillgängliga nya lösningen under varumärket Konecranes.

Konecranes inleder samarbete med Pesmel för att leverera automatiserade containerhanteringssystem för lager

Lösningen hanterar containrar helt automatiskt i lagerbyggnader med höghyllor, där de staplas upp till 14 på höjden. Detta minskar utrymmet som krävs för containrarna med upp till 80 %. Automatisk containerspårning ingår i hanteringssystemet och kan enkelt integreras i anläggningens övergripande logistikhanteringssystem.

Flera logistikverksamheter och distributionscenter hanterar stora mängder ankommande och utgående containrar med stor operativ komplexitet och ökande brist på mark som kan användas. Containerhanteringslösningen för lager från Konecranes och Pesmel skapar ordning i containerkaoset, samtidigt som den eliminerar komplexiteten, ökar genomströmningen och i hög grad minskar utrymmet som krävs för containrar vid logistik- och distributionscenter, säger Tero Vallas, affärsutvecklingschef, Konecranes Hamnlösningar.

Containerfrakten förväntas växa i framtiden, både vad gäller volym och snabbhet. Ju bättre containrarna kan hanteras vid logistik- och distributionscenter, desto bättre kan kunderna betjänas på ett sätt som ger avgörande konkurrensfördelar. Konecranes och Pesmel finns här för att ge dig dessa fördelar.

Samarbetet med Konecranes är en utmärkt möjlighet för Pesmel att ta vår teknik för lager med höghyllor till ett nytt affärsområde, säger Tony Leikas, vd för Pesmel.

konecranes.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare