www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

Strategiska partners: Mitsubishi Electric Europe och Eplan

Utökad integration för elkonstruktion och PLC-programmering Att överföra data från elkonstruktion direkt in i PLC-programmering är nu modern teknik tack vare integrationen mellan EPLAN Electric P8 och GX Works2. Trots detta fortsätter Mitsubishi Electric Europe och Eplan att som partners eftersträva mer i e-F@ctory Alliance för att ytterligare öka projektens kvalitet för användarna.

Strategiska partners: Mitsubishi Electric Europe och Eplan
Hartmut Pütz.jpg: »Projektkvaliteten och överensstämmelsen mellan data förbättas genom integrering med GX Works2 och på samma gång minskar kostnad och utvecklingstid för våra gemensamma kunder», säger Hartmut Pütz, VD för Mitsubishi Electrics Factory Automation - European Business Group.

Utvecklingsavdelningarna på Mitsubishi Electric och Eplan har ett nära samarbete för att förverkliga den optimala integrationen mellan elkonstruktion och PLC-programmering. EPLAN-plattformen och GX Works2 - Mitsubishi Electrics programmeringsmjukvara för PLC i MELSEC-serien - är nu länkade via ett nytt gränssnitt. Det möjliggör sänkta utvecklingskostnader på över 50 procent för gemensamma kunder. Här är ett specifikt användningsscenario: en elingenjör skapar ett kopplingsschema och skickar med ett musklick informationen för I/O-adresser och funktionstexter (som exempel) till PLC-programmeraren, som programmerar GX Works2-styrenheter. Detta automatiska datautbyte förhindrar tidsödande och kostsamma förfrågningar.

Detta leder i sin tur till avsevärda minskningar av utvecklings- och idrifttagningstider för anläggningar och system. Som en del i denna plattform kombinerar EPLAN Electric P8 data för elektrisk utrustningsplanering och reglerteknik samt tillhörande omfattande dokumentation. »Projektkvalitet och dataöverensstämmelse ökar genom integrering med GX Works2 och minskar på samma gång kostnad och utvecklingstid för våra gemensamma kunder», säger Hartmut Pütz, VD för Mitsubishi Electrics Factory Automation - European Business Group. Maximilian Brandl, VD för Eplan, tillägger: »Vi är glada att vara medlemmar i Mitsubishi Electrics partnernätverk. Våra globala kunder drar nytta av E-CAD och PLC-gränssnitt samt hög komponenttillgänglighet via EPLAN Data Portal. Dessutom kommer samarbetet med Mitsubishi Electric Europe att stärka vår nya marknadsnärvaro i Japan».

Strategiska partners: Mitsubishi Electric Europe och Eplan

Maximilian Brandl.jpg: Maximilian Brandl, VD för Eplan: »Våra globala kunder drar nytta av E-CAD och PLC-gränssnitt samt hög komponenttillgänglighet via EPLAN Data Portal».

Den centrala EPLAN-plattformen innehåller all data från förhandsplanering fram till detaljkonstruktion. Denna information kan användas som grund för kommande projektfaser i PLC-orienterad automationsteknik. Dessutom kan makron (bibliotek) och CAD-produktdata från Mitsubishi Electric integreras för att påskynda komponentval, konfiguration och schemadesign. När elkonstruktionen har avslutats kan all data som lagrats i Eplan direkt importeras till GX Works2, vilket möjliggör snabb och enkel systemkonfiguration och programmering. Projekt som sparas i bibliotek kan även användas för framtida tillämpningar; en funktion, ett program eller en systemstruktur som har utformats, testats och godkänts är då tillgänglig för att integreras i ett nytt system på bara några minuter, vilket avsevärt förenklar skapandet av framtida konstruktioner. Ingenjörer drar nytta av dessa innovativa tekniska lösningar över olika ämnen och utanför projektfaser och utvecklingsprocesser.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare