www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

Eplan Experience

På SPS IPC Drives kommer Eplan Experience att lanseras: Eplan introducerar ett nytt kunskapsstyrt internationellt program som syftar till att optimera teknisk effektivitet. Genom att göra teknikutveckling effektivare kommer det att leda till konkreta och tydliga konkurrensfördelar såsom strategisk innovationshantering genom en högpresterande IT-miljö; kortare tid till marknaden; optimal resursförvaltning; och ökad internationell konkurrenskraft.

Eplan Experience
Eplan Experience.jpg:»Your Gateway to Greater Efficiency» - Eplan presenterar på SPS IPC Drives, Tyskland, ett nytt kunskapsbaserat program för att optimera teknisk effektivitet

Nürnberg/Monheim, 25 november 2014 - Eplan Experience är lämplig för befintliga eller nya kunder inom alla branscher där Eplan för närvarande är aktivt. Den är tillämplig på alla företag, aktiviteter och platser, och kan implementeras och anpassas till specifika krav. Eplan Experience bygger mycket på feedback från Eplans globala kunder i en mängd olika branscher. »Eplan Experience kommer att hjälpa våra kunder att möta de många utmaningar som finns inom ingenjörsarbetet och som de står inför i dagens snabbt föränderliga värld, såsom ökande komplexitet, big data och nya typer av anslutningar», säger Thomas Michels, chef för Product Mangement. Alla dessa - och andra - utmaningar kan reduceras till en gemensam nämnare: ökad effektivitet. Detta är precis syftet med Eplan Experience. »Vi hjälper företag att göra mer med samma eller mindre resurser, för att påskynda produktutvecklingen och befria produktutvecklingsresurser för andra värdeadderande aktiviteter», tillägger Michels.

Mycket modulär

Eplan Experience är helt integrerad med den befintliga EPLAN-plattformen. Den är mycket modulär och består av åtta handlingsområden - specifika verksamhetsområden som ett företag vill optimera och effektivisera:

IT-infrastruktur innebär att integrera en kunds EPLAN-mjukvara i sin IT-infrastruktur för att säkerställa att den är högpresterande. Det kommer att leda till en problemfri och tydlig installation och uppdateringsprocess.

Plattformsinställning låter en kund göra en tillämpningsspecifik programkonfiguration för en perfekt arbetsmiljö. Det kommer att hjälpa till att definiera och implementera plattformsinställningar på det mest optimala sättet.

Koder & standarder ger riktlinjer för inställningar och användning av enhets- och masterdata. Det kommer att göra det möjligt för företagen att uppfylla alla nödvändiga globala standarder för dokumentation och produktion, inklusive den nya standarden IEC 81346.

Produktstruktur ger en tydlig metod för strukturering av maskiner och system. Detta kommer att ske genom en tydlig produkt- och teknikstruktur och beteckning som grund för användningen av automationsmetoder och tvärvetenskapligt samarbete.

Konstruktionsmetoder - Urval och genomförande av de mest effektiva konstruktionsmetoderna är nyckeln till effektiv teknikutveckling. Genom att arbeta tillsammans med Eplan-experter kommer kunderna att kunna analysera, värdera, utarbeta och genomföra sina utvalda konstruktionsmetoder, för att minska tekniska insatser och projektplaneringstid.

Arbetsflöde utvärderar och automatiserar konstruktionsprocesser steg för steg, genom att använda ett skript-API eller en extra specifik utveckling. Det kommer att minska antalet fel, integrera datateknik i processen och säkerställa konsekvens inom teknikutveckling.

Processintegration integrerar arbetsflöden in i en kunds processer. Detta uppnås genom att utnyttja ytterligare potentiella och angränsande processer för konstruktionsprocessen (PDM/ERP).

Projekthantering. För att uppnå produktivitet på kortast möjliga tid erbjuder Eplan Experience en projektplan baserad på standardiserade processer.

Initialt fokus

Initialt fokus för lanseringen av Eplan Experience i november 2014 blir på de två handlingsområdena (Fields of Action) som kallas koder & standarder och konstruktionsmetoder. »En av de viktigaste prioriteringarna för teknikföretag är att tillämpa den nya standarden IEC 81346 i sin utvecklingsmiljö», förklarar Michels. »IEC 81346 utgör grunden för utformningen av produkter, maskiner och anläggningar - som täcker så många discipliner som möjligt och med enhetlig terminologi. Vi erbjuder därför redan praktiska utbildningsseminarier om koder & standarder och konstruktionsmetoder för att hjälpa företag att uppnå smidig överensstämmelse med IEC 81346».

Eplan Experience

Thomas Michels.jpg: »Eplan Experience kommer att hjälpa våra kunder att möta de många utmaningar i ingenjörsarbetet vilka de står inför i dagens snabbt föränderliga värld, såsom ökande komplexitet, big data och nya typer av anslutningar», säger Thomas Michels, chef product management.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare