www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Maskinkontroll och industriella nätverksanslutningar finns kombinerat i den nya IXXAT Econ 100.

Med den nya IXXAT Econ 100, erbjuder HMS en fristående inbäddad PC för industriella Ethernet i realtid för många applikationer - från små materialhanterings enheter till komplexa robotbaserade system för medicinskt bruk. Econ 100 kombinerar maskinstyrningsexpertis från IXXAT med fältbuss och HMS Anybus teknologin för industriell Ethernet-kapacitet.

Maskinkontroll och industriella nätverksanslutningar finns kombinerat i den nya IXXAT Econ 100.
Econ 100 är en ARM-baserad inbäddad PC-plattform för montering på DIN-skena och inkluderar ett Linux-operativsystem och unikt multiprotokollstöd. Kundspecifika gateway och styrsystem kan snabbt och enkelt implementeras för en mängd olika fältbuss och industriella Ethernet standarder. Från "out-of-the-box" variant till specifika OEM-lösningar, Econ 100 levereras med unik flexibilitet och prestanda.

Nytt expansionskort kombinerar multiprotokollsstrategi med lokal I / O och ökad datasäkerhet.
Förutom de befintliga gränssnitten (två Ethernet, två CAN och två USB gränssnitt) kan Econ 100 expanderas med ett nytt expansionskort: Vid sidan av analoga och digitala I/Os, erbjuder expansionskortet en slot för HMS Anybus CompactCom moduler, ett seriellt gränssnitt och 512 MB NVRAM.

CompactCom modulerna finns tillgängliga för alla populära fältbussar och industriella Ethernet nätverk och kan enkelt nås från Econ 100 applikationsprogram genom det gemensamma Anybus programmeringsgränssnittet. Tillsammans med EtherCAT och CANopen Master lösningar som redan finns tillgängliga med Econ 100, medför det här tillvägagångssättet för multiprotokoll att Econ 100 är en idealisk och framtidssäker plattform för kundspecifika styrlösningar där kommunikation ingår.

Expansionskortet tillhandahåller även 24 in-och utgångar t.ex. för direkt anslutning till sensorer och don. Tack vare en digital utgångsström på upp till 2 A och en 12-bits upplösning för de analoga kanalerna, är Econ100 idealiskt inom många olika tillämpningsområden, och RS232/RS485 gränssnittet medför att Econ 100 är den perfekta länken mellan industriella Ethernet i realtid eller Canopen nätverk och utprovade seriella tillämpningar.

Då NVRAM finns tillgängligt på expansionskortet medför det att Econ 100 täcker användarens säkerhetsdata. Den här egenskapen är lämplig att använda för kritiska tillämpningar såsom automatiserad teknik, där den sista driftsstatusen med alla processvariabler måste behållas vid ett eventuellt strömavbrott.

Förenklad programmering med Soft-PLC
Förutom stöd vid programmering i C/C++, erbjuder HMS en intuitivt driven Soft-PLC programmeringsmiljö i samarbete med Copalp, som överensstämmer med IEC 61131-3 för enkel programmering och konfiguration av kontrolltillämpningar. Programpaketet stöder alla viktiga protokoll, vilka omfattar CANopen, EtherCAT, Powerlink, PROFINET och EtherNet/IP.

För att kunna stödja en snabb och effektiv implementering av komplexa tillämpningar erbjuder HMS olika väldokumenterade applikationsskit, ADKs för Econ 100. ADKs inkluderar ett omfattande BSP innehåller alla nödvändiga drivrutiner gränssnitt, exempelprogram, respektive protokollprogrampaket förinstallerat på ett SD-kort och operativsystemet Linux.

Utarbetat för användning inom många områden
Kombinationen av en kraftfull processor CPU, upp till 1 GB RAM, det robusta metallhöljet och en fläktlös design med ett utökat temperaturområde på -40° C till +60 ° C, säkerställer att Econ 100 matchar de olika kraven inom viktiga applikationssområden.

Utöver standardutförande finns även som en produkt på kortnivå som kan integreras i befintliga kundapplikationer och som samtidigt tar ytterst liten plats på Econ 100. OEM-versioner med specifika hårdvaruanpassningar och anpassade varianter av tillämpningar kan utvecklas av HMS på begäran.

Ytterligare information finns tillgänglig på www.ixxat.com/econ
IXXAT Econ 100 med en integrerad Anybus CompactCom - erbjuder i detta exempel att anslutning till PROFINET.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare