www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

EtherNet/IP-utrustning kan kontrolleras och övervakas fjärrstyrt med Netbiter

Netbiter Remote Management-lösningen från HMS Industrial Networks erbjuder nu möjlighet att fjärrstyra och övervaka automatiseringsenheter som använder EtherNet/IP via webben. Genom att ansluta Netbiter EasyConnect 300-seriens gateway, kan användare av EtherNet/IP-baserad utrustning utföra underhåll från valfri plats.

EtherNet/IP-utrustning kan kontrolleras och övervakas fjärrstyrt med Netbiter

Netbiter Remote Management-lösningen har tidigare erbjudit anslutning till Modbus-enheter, men från och med november, erbjuder HMS direkt kompatibilitet men EtherNet/IP. Via LAN-porten på Netbiter Gateway, kan användare anslutas via UCMM (UnConnected Message Manager) som är en acyklisk meddelandekanal, skild från kontrolloopsmeddelanden.

Men Netbiter, kan användare:

  • Konfigurera EtherNet/IP-enheter fjärrstyrt med de konfigurationsprogram som normalt används ( (till exempel RSLogix).
  • Följa loggtrender och prestanda över tiden.
  • Få larm eller händelsemeddelanden när kritiska tröskelvärden nås.

Så fungerar det
Användaren ansluter en EtherNet/IP-baserad automatiseringsenhet till en Netbiter gateway via LAN-porten. Netbiter gateway skickar ut data via Ethernet eller via det mobila nätverket till den moln-baserade datatjänsten, Netbiter Argos. Användare får tillträde till Argos på www.netbiter.net genom en vanlig webbläsare. De kan också iordningställa en säker kanal till den fjärrstyrda maskinen eller utrustningen, vilket medför att driftsättning och felsökning kan göras som om de vore på plats.

Efterlängtad egenskap
“Vi har länge sett behovet av en EtherNet/IP anslutning i Netbiter”, kommenterar Product Line Manager, Henrik Arleving.” ”Det finns en stor mängd enheter, HMI, PLC och andra automationsenheter som använder EtherNet/IP som sitt kommunikationsprotokoll och dessa enheter kan nu enkelt anslutas till Netbiter Remote Management-system för övervakning och kontroll. Särskilt fjärråtkomstfunktionen kommer att vara mycket användbar för systemintegratörer och maskinbyggare då de nu kan göra felsökningar och underhåll direkt varifrån som helt genom att gå online. »

Ytterligare fördelar med den nya Netbiter omfattar möjligheten att gruppera och filtrera larm såväl som fri tillgång till funktionalitetssökning med karta som visar exakt var varje Netbiter gateway är placerad.

EtherNet/IP-kontrollenheter online. Det här exemplet visar fjärrövervakning av en Allen Bradley PLC.

EtherNet/IP-utrustning kan kontrolleras och övervakas fjärrstyrt med Netbiter

Netbiter EC300-seriens kommunikationsgateways skickar data från kundens enhet till Netbiter Argos.

Läs mer på www.netbiter.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare