www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

EEC: EPLAN Engineering Configuration

EPLAN Engineering Center blir EPLAN Engineering Configuration: det nya namnet introduceras med version 2.4 och visar att konfigurationen är en grundläggande funktion i EPLAN:s mekatroniska konstruktionslösningar. Lanseringen på SPS IPC Drives presenterar även reviderade funktioner och versionsnumret stämmer nu med EPLAN-plattformen.

EEC: EPLAN Engineering Configuration
EEC One.jpg: Nya EEC One Version 2.4 med integrerade multifunktionella verktygsfält och kombinerade makroval.

Monheim, 18 november 2014 - Mekatronisk konfiguration är ett av kärnämnena inom ett spektrum av tjänster i EPLAN Engineering Center. Produkten döps om till EPLAN Engineering Configuration (med samma förkortning som tidigare: EEC) vid starten av SPS IPC Drives. Konfiguration som kärnfunktion kommer nu att återspeglas i produktnamnet. Under många år har Eplan erbjudit integrerade mekatroniska konfigurationslösningar genom EEC vilka kan användas för att konfigurera komponenter, maskiner och även komplexa installationsprojekt. Beslutet att byta namn på EEC-produkten drevs av de fördelar som erbjuds kunderna:

• Eplan representerar »effektiv konstruktion» - standardisering och modularisering via konfiguration är ett avgörande steg i denna riktning.
• Överensstämmelsen av konfigurationen i alla tekniska discipliner, inklusive mekanik, el och mjukvara, gör framåtblickande mekatronisk konfiguration möjlig.

Tillsammans med namnbytet kommer EEC-versionsnumret vara synkroniserat med EPLAN-plattformen. Kommande utgåva har premiär på SPS IPC Drives och släpps som version 2.4. Användare som vill använda EEC för att skapa scheman och 3D-monteringslayouter genom plattformssystemen kommer att gynnas av de enhetliga versionerna. Tilldelning till plattformssystemen - särskilt EPLAN Electric P8 och EPLAN Pro Panel - har härigenom förenklats.

Den nya versionen av konfigurationslösningen bygger naturligtvis på beprövad teknik. Användarfördelar omfattar förmågan att fortsätta använda modeller från tidigare versioner av EEC. I samband med lanseringen av EEC version 2.4 kommer en rad nya funktioner som avser att spara tid för användarna: tillsammans med konsekvent optimerad SAP-integration, har den nya versionen av EEC en standardjobbserver som gör det möjligt för kundspecifika IT-arbetsflöden kring EEC att effektivt integreras i befintliga IT-landskap. Även EEC One - introduktionssystemet för standardisering och automatisering baserat på Excel-teknik - kommer också att namnändras som en del av denna harmoniseringsprocess. Men automatisering inom teknik är fortfarande av största vikt. En av höjdpunkterna i den nya versionen är en direktkoppling med 3D-systemet EPLAN Pro Panel för konstruktion av apparatskåp och systemställverk.

EEC: EPLAN Engineering Configuration

Logos EEC.jpg: EPLAN Engineering Center blir EPLAN Engineering Configuration: det nya namnet introduceras med version 2.4.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare