www.tillverkning-sverige.com
Steute

Ny frihet i driften av maskiner och anläggningar

Ergonomisk komfort och flexibilitet: trådlös handkontroll

Ny frihet i driften av maskiner och anläggningar
Produktbild

Om operatören inte vill komma till omkopplaren - då måste omkopplaren gå till operatören. Med denna princip i åtanke har steute utvecklat RF HB-4CH trådlösa handkontroll, som ska presenteras på SPS IPC Drives för första gången. Utveckling av denna branschkompatibla handkontroll inspirerades av steutes affärsområde Meditec, som tillverkar kontrollenheter av hög kvalitet för medicinsk utrustning.

RF HB-4CH är utrustad med fyra tryckknappar som kan tilldelas önskade funktioner med mycket liten parametrisk ansträngning på mottagarsidan. Inkapslingen är bekväm och mycket lätt att hantera, med hjälp av kraftfulla litiumbatterier som ger den effekt som krävs för cirka 800,000 knappcykler utan att behöva bytas.

Handkontrollen kommunicerar med mottagarenheten via trådlösa tekniken sWave (SW 868/SW 915). Mycket korta switchfrekvenser är möjliga (ung. 12,000 telegram med repetition per timme). Räckvidden är 400 m utomhus och ca 50 m inomhus. Denna trådlösa teknik, som utvecklats av steute speciellt för industriella tillämpningar, skapar förutsättningar för störningsfri, tillförlitlig signalöverföring och samtidig användning av flera handkontroller inom ett trådlöst område.

Med sin RF HB-4CH kan steute skapa nya användningsområden. steutes affärsområde Wireless erbjuder ett brett utbud av mycket olika trådlösa brytare och omkopplare, men har hittills aldrig haft ett mobilt kontrollsystem. Efterfrågan väntas från områden som logistik, fastighetsautomation, maskin och anläggningskonstruktion. Varhelst personalen måste gå långa sträckor kan drift av maskinfunktioner med fjärrstyrning spara tid och optimera processer. Typiska användningsområden för den trådlösa handkontrollen kan vara styrning av maskiner (t.ex. för materialmatning) och lyftenheter, liksom automatiska lagersystem, pumpar och vinschar. I fastighetsautomation kan den trådlösa kopplingsenheten användas för att styra till exempel industriportar, barriärer och belysning.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare