www.tillverkning-sverige.com
Steute

Industri 4.0: brytare i morgondagens industriella produktion

På SPS IPC Drives 2014 kommer steute inte bara att ställa ut nya omkopplare klara för serieproduktion från företagets affärsområden Automation, Extreme och trådlös; utan man kommer också att ta upp frågan om vilka uppgifter brytare måste ta i framtidens industriella produktion, dvs efter den fjärde industriella revolutionen.

Industri 4.0: brytare i morgondagens industriella produktion
En prototyp har byggts speciellt för detta ändamål och kommer att vara i centrum för steutes utställning. Ett "e-Kanban-system" för monteringsarbetsstationer registrerar automatiskt när en operatör avlägsnar en container från en rörlig hylla. När detta händer aktiveras vippströmbrytare i en trådlöst lägesbrytare som drivs av ett batteri med lång livslängd.

Trådlösa brytare som denna är redan toppmoderna. Vad som i grunden är nytt är det sätt på vilket signalerna bearbetas. Brytarna är utrustade med en mjukvaruplattform, som utvecklats av steute, och som medger integrering i kundspecifika kommunikationsnät. Detta underlättar största möjliga flexibilitet vid tilldelning av funktioner och leverans av information.

Användaren kan avgöra om de trådlösa brytarna som använder denna teknik ska kommunicera i internet via sin egen IP-adress, via Wi-Fi eller via andra lokala nät. Här är mjukvaruplattformen i grunden mångsidig. Prototypen kommer att visualisera integrationen av trådlösa ställverk i "Industry 4,0"-baserade produktionsanläggningar - och steute-personalen ser fram emot expertdiskussioner med besökare i företagets monter.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare