www.tillverkning-sverige.com
MAYR

Nästa generations kapslingshuvuden. Det nya ROBA®-kapslingshuvudet för tappningsanläggningar - nästan slitage- och underhållsfritt

Det rostfria ROBA®-kapslingshuvudet med deras kontinuerliga, slagfria vridmoment, tillämpar skruvkapslingar av plast med högst precision och repetitiv noggrannhet. mayr® power transmission har nu utvecklat en ny, extremt slitstark och nästan underhållsfri generation kapslingshuvuden – för minimala driftstopp och maximal anläggningstillgänglighet.

Nästa generations kapslingshuvuden. Det nya ROBA®-kapslingshuvudet för tappningsanläggningar - nästan slitage- och underhållsfritt
Fig .: Det nya, extremt slitstarka ROBA®-kapslingshuvudet med plast/rostfritt stål-baserad linjärstyrning minskar service- och underhållskostnader till ett absolut minimum.

Vi känner alla till detta problem - envisa skruvlock på plastflaskor är ibland mycket svårt att öppna eller kan inte öppnas alls utan verktyg. För att förhindra detta måste kapslingshuvuden, som tillämpar dessa kapslingar i tappningsanläggningar och som skruvar fast dem till ett definierat vridmoment, arbeta noggrant och med hög repetitiv noggrannhet. Det rostfria ROBA®-kapslingshuvudet (hysteres-kapslingshuvud) har länge visat sitt värde inom dryckesindustrin, samt inom läkemedels- och kosmetikaindustrin. mayr® power transmission har nu utvecklat en ny generation av dessa produkter, och fulländat den redan underhållsvänliga utformningen av kapslingshuvudena. Den nya, extremt slittålig plast/rostfritt stål-baserade linjära styrningen, som smörjs för hela produktens livslängd, minskar nödvändiga service- och underhållskostnader till ett absolut minimum. En enkel visuell inspektion en gång per år räcker. Och ännu bättre: det behövs ingen servicepersonal från tillverkaren för inspektion, i motsats till andra kommersiellt tillgängliga kapslingshuvuden. Anställda kan utföra inspektionen själva, och den övre delen av kapslingshuvudet kan lätt och snabbt demonteras utan verktyg. Detta säkerställer väsentligt minskade stilleståndstider och därigenom hög anläggningstillgänglighet och produktivitet.

Kontaktlös hysteresteknik

Med ROBA®-kapslingshuvud ger hysterestekniken inte bara kontaktfri utan därmed slitagefria vridmomentöverföringar: Det är också slagfritt och har låga vibrationer, och garanterar således en längre livstid. Kapslingshuvudena har även en hög repetitiv vridmomentsnoggrannhet på +/- 2%. Med deras kontinuerliga och slagfria stängningsmoment är de därför det optimala valet för tillämpningen av plastskruvlock med förformade gängor. De är bättre lämpade för uppgiften än permanentmagnetkopplingar med intermittent vridmoment i gliddrift, vilket delvis ”hamrar ner” skruvlock och gör dem svåra att öppna. Med ROBA®-kapslingshuvudet kan momentgränsen enkelt och kontinuerligt justeras, och kan avläsas direkt via en skala. Konstruktionen gör också kapslingshuvudena resistenta mot smuts och aggressiva medier. Det är möjligt att enkelt anpassa huvudtrycket enligt kundens krav.

Fig.: ROBA®-kapslingshuvudet i en tappningsanläggning för drickyoghurt. På grund av det kontinuerliga, slagfria glidvridmomentet, är detta kapslingshuvud mer lämpat för plastflaskor än permanentmagnetkapslingshuvudet.
Nästa generations kapslingshuvuden. Det nya ROBA<sup>®</sup>-kapslingshuvudet för tappningsanläggningar - nästan slitage- och underhållsfritt

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare