www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

HMS har nu levererat sin 3 miljonte Anybusmodul till Bosch Rexroth

HMS Industrial Networks har levererat sin 3 miljonte Anybusmodul till Bosch Rexroth. Bosch Rexroth använder Anybus moduler främst för att ansluta svetsning och åtdragningsstyrning för de olika styrsystemen som används i automatiseringsteknik.

HMS har nu levererat sin 3 miljonte Anybusmodul till Bosch Rexroth
Anybusprodukter är utbytbara kommunikationsmoduler för olika fältbuss och industriella Ethernet-nätverk. Modulerna erbjuder flernätverksanslutning för de största nätverksstandarderna.

Långt samarbete mellan Bosch Rexroth och HMS
Bosch Rexroth och HMS har haft ett framgångsrikt samarbete i mer än 10 år. Harald Lukosz, Director Engineering Tightening and Welding Systems på Bosch Rexroth förklarar varför de har valt Anybus: "Vi har valt Anybus av två skäl: För det första är det mycket kompakt och lätt att integrera och för det andra, på grund av tekniken."

Staffan Dahlström, VD för HMS Industrial Networks kommenterar: "Anybus kommunikationsmoduler stöder alla de stora fältbuss och industriella Ethernet-nätverk som krävs för Bosch Rexroth svetsnings- och åtdragningsstyrenheter och gör det möjligt för dem att ansluta till de olika styrsystemen som används inom automationsteknik . "

Kompakt och energieffektiv
Bosch Rexroth använder Anybus CompactCom kommunikationsmoduler som förbrukar lite energi och är mycket kompakta (5.2 cm x 5,2 cm). Kommunikationsmodulerna ger mycket tillförlitlig multinätverksanslutning för de största standarderna på marknaden idag. De standardiserade hårdvaru- och mjukvarugränssnitten medför att modulerna är utbytbara med varandra. Med andra ord, kan du ansluta till ett nätverk genom att helt enkelt byta ut modulen.

Anybus historia
Den första Anybusmodulen utvecklades 1994. Eftersom antalet fältbussar ökade snabbt på den tiden, medförde Anybus-konceptetet att användarna kunde komma åt nästan alla industriella nätverk, vilket var en banbrytande innovation. Idag finns tre miljoner Anybusmoduler utplacerade i fältet. Multinätverkskapacitet som Anybus-konceptet erbjuder är fortfarande den viktigaste fördelen för användaren.

»Den första miljonen Anybusmoduler tog oss mer än 10 år för att leverera,» säger Staffan Dahlström. »Men den andra miljoner tog bara fem år och den tredje miljoner bara två. Med det sagt, behöver vi nog inte vi vänta länge på den femte miljonte Anybus-modulen, »avslutar han .

Bild:
Staffan Dahlström (vänster), VD för HMS Industrial Networks AB lämnar över den tredje miljonte Anybus-modul till Harald Lukosz (höger), chef för Head of Engineering Tightening and Welding Systems på Bosch Rexroth AG.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare