www.tillverkning-sverige.com
Kuka News

Ny norsk systemparter – KUKA stärker samarbetet med Pioneer Robotics

KUKA har en ny norsk systempartner. Det handlar om Pioneer Robotics, specialiserade på lösningar för smältverksindustrin. – En spännande organisation med relativt unga människor som arbetar med automationsprojekt i krävande industrimiljöer, säger Frode Grimsbø, norsk säljchef för KUKA Nordic.

Ny norsk systemparter – KUKA stärker samarbetet med Pioneer Robotics

Pioneer Robotics är vana vid att arbeta med automatiseringsprocesser för tuffa förhållanden. – Vi har byggt upp en specialkompetens när det gäller att skärma av robotar och annan automationsutrustning från värme, strålning och elektromagnetiska fält. Vi levererar även färdiga CE-märkta lösningar och ingenjörstjänster inom automation, elektronik och styrsystem, säger Torfinn Løvåsen, teknisk chef på bolaget.

Stark ingenjörskultur
Pioneer Robotics startades 2017 och har snabbt lyckats etablera sig. De har i dag runt tio anställda, och har enligt vd Finn Oscar Karlsen norska ägare med stark ingenjörskultur och bred kompetens inom affärsutveckling. – Det finns en vision om att vidareutveckla automationslösningar för industrin, för att stärka konkurrenskraftig utveckling och fortsatt produktion i Skandinavien. Vi ska utnyttja möjligheterna med robotar, maskininlärning och avancerade sensorer, säger Finn Oscar Karlsen.

Samarbetet med KUKA innebär enligt honom att företaget tar ett aktiv steg in i processindustrin, med fokus på smältverk. – KUKAs lösningar och erfarenhet, framför allt när det gäller gjuterier, är viktiga för våra projekt mot smältverksindustrin. Enligt Torfinn Løvåsen har KUKA rätt lösningar, väl anpassade för de här krävande miljöerna, där det i flera fall saknas bra alternativ för att möta utmaningarna.

Kommer till Smart Industri
KUKA är också bra på att stötta oss i krävande utvecklingsprocesser, och förstår möjligheterna som ligger i att hitta nya marknadssegment. Tillsammans lägger vi en grund för att smältverksindustrin ska fortsätta vara lönsam, och att nya robot- och automationslösningar görs tillgängliga. På så sätt bidrar vi till att skapa säkrare och bättre arbetsmiljöer, och att göra branschen mer attraktiv och konkurrenskraftig. Även Frode Grimsbø, norsk säljschef på KUKA Nordic, gläder sig åt att få jobba tätare tillsammans.

För den som vill veta mer om systempartnerskapet mellan företagen finns KUKA och Pioneer Robotics båda på plats på Smart Industri i Lilleström den 23 till 25 maj.

Pioneer Robotics har en mycket intressant profil. Jag ser en potential att komma in på nya marknader tillsammans med dem, Frode Grimsbø

www.kuka.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare