www.tillverkning-sverige.com
Alliance-Electronics

Alliance Electronics etablerar sig i Frankrike och förvärvar 3 experttillverkare av elektroniska kort

Alliance Electronics, en teknisk och industriell koncern som specialiserar sig på elektroniska underleverantörer, etablerar sig i Frankrike (Rosheim, Bas-Rhin) och slutför sina tre första förvärv.

Alliance Electronics etablerar sig i Frankrike och förvärvar 3 experttillverkare av elektroniska kort


Med sitt spetskompetens och erkända expertis vill Alliance Electronics etablera sig som en ledande aktör inom sin bransch. Drivet av ett ambitiöst strategiskt projekt är målet att bli ledande i Europa inom tillverkning av elektroniska produkter med hög blandning av låg volym (HMLV). Med tillverkningsanläggningar i Frankrike, Portugal och Tunisien, med totalt mer än 850 anställda, siktar Alliance, vars omsättning överstiger 50 miljoner euro i år, på att utveckla ett nätverk av samlad expertis med flera kompetenser som tillgodoser behoven hos sina europeiska kunder. utveckling har Alliance lagt till en partner till sin aktieägarbas, den paneuropeiska investeringsfonden Waterland Private Equity. Det bidrar med sin internationella köp- och byggexpertis till en ambitiös strategi för extern tillväxt.

Damien Rossignon, en företagsdirektör i elektronikunderleverantörsbranschen i mer än 20 år, har utsetts till VD för Alliance-Electronics: "Vi vill omge oss med företag som vill vara en del av denna tillväxt, och på detta sätt kommer vi att bilda en federation Varje företag kommer att behålla sitt DNA och ta med sig sin energi och sitt kunnande. "

Alliance Electronics, ett namn som har både betydelse och identitet
Anförda av sin önskan att sammanföra aktörer inom elektroniksektorn, har gruppen valt ett namn och en visuell identitet som är både stark och symbolisk. Alliance Electronics är således en bekräftelse på ambitionerna och den evolutionära dynamiken som härrör från gruppens direktörer: skapandet av en grupp kraftfulla EMS-partners, som ömsesidigt kan hjälpa varandra att omvandla sina aktiviteter. Alliance ger finansiell styrka, ökad investerings- och produktionskapacitet.

"Underleverantörsvärlden består av en mängd små företag, ofta isolerade, och vår verksamhet är lokal, samarbetsvillig; det är därför viktigt och angeläget att gå samman för att förbli solida och möta den nuvarande bristen med större motståndskraft " säger Damien Rossignon, VD för Alliance Electronics.
"Vi söker fullfjädrade företag: genom att delta i denna allians kommer var och en att behålla sin identitet, sina värderingar, samtidigt som de drar nytta av starkt stöd i ämnena organisation, ekonomi, digitalisering."

Altrics och Proto-Electronics går med i Alliance Electronics
Altrics och Proto-Electronics är bland de första företagen som går med i Alliance Electronics. Dessa två specialister på elektroniska kort, en i medelstora serier, den andra inom prototypframställning, kommer att ta med sin expertis till alla företag i koncernen, som även inkluderar ATEMS.

Hittills har 10 andra europeiska företag (Frankrike, Italien, Belgien, Danmark) diskussioner om att gå med i alliansen.
"Vi är engagerade i att arbeta med dem för att frigöra deras potential och göra en positiv inverkan", säger Damien Rossignon. Den mänskliga aspekten kommer att stå i centrum för denna allians. Målet är att uppmuntra utvecklingen av varje individ inom organisationer och utvecklingen av talang i diversifierade och mångkulturella team.

Med detta i åtanke erbjuder koncernen end-to-end-stöd med en strategi baserad på 3 huvudaxlar, alltid med målet om hållbar prestation:
• Att bli en sann partner för sina kunder, tack vare en rad värdeskapande tjänster
• Att kombinera styrkan i en grupp med smidigheten och närheten hos små och medelstora företag nära sina kunder, i hela Europa
• Att göra övergången till digitalisering
• Kombinera varje företags digitala expertis och kunnande
Sedan 2013 har Proto-Electronics kunnat visa sitt kunnande när det gäller att integrera digitalisering inom sin bransch genom att låta sina kunder beställa sina projekt online.

"Vi är övertygade om att det digitala måste gynna alla aktörer inom elektronikbranschen, och vi tror att vårt uppdrag är att stödja tillverkare av alla storlekar att bli digitaliserade och att slå samman en del av de resurser som för närvarande är otillgängliga för företag på grund av sin storlek " betonar Damien Rossignon.

Alliance Electronics planerar att förvärva ytterligare 4 företag 2022 och nå en omsättning på mer än 100 miljoner euro.



 www.alliance-electronics.com


 


 


Alliance Electronics etablerar sig i Frankrike och förvärvar 3 experttillverkare av elektroniska kort  
Alliance Electronics etablerar sig i Frankrike och förvärvar 3 experttillverkare av elektroniska kort

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare