www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Låt M-Bus-mätenheter prata Modbus-TCP

Ny gateway från HMS Industrial Networks gör att M-Bus data från mätinstrument kan övervakas från Modbus-TCP-nätverk.

Låt M-Bus-mätenheter prata Modbus-TCP
M-Bus (Meter-Bus) är en allmänt använd kommunikationsstandard för mätinstrument. Den används främst i byggnader, till exempel i elmätare, gasmätare, vattenmätare eller andra typer av förbrukningsmätare. Genom att få uppgifter från dessa mätinstrument på ett PLC- eller SCADA-system, kan användarna få en total överblick över sin energiförbrukning, inklusive byggparametrar som tidigare måste kontrolleras separat.

Hur gatewayen fungerar
Anybus M-Bus till Modbus TCP-gateway avkodar M-Bus-telegram och kartlägger mätvärden till Modbus-register. Kartläggning och konfigurering görs i ett webbaserat konfigurationsverktyg som gör det möjligt för användaren att ställa in gatewayen utan någon programmering. Det är möjligt att ansluta upp till 20 M-Bus-slavar och göra det möjligt för dem att kommunicera på ett Modbus-TCP-nätverk.

Anslutningar till flera nätverk med Anybus X-gateways
Lösningen kan förlängas genom att para ihop M-Bus-gatewayen med en Anybus X-gateway Modbus-TCP, vilket gör det möjligt att ansluta M-Bus-enheter till de flesta industriella nätverk. Versioner finns för CANopen, CC-Link, ControlNet, DeviceNet, EtherCAT, EtherNet/IP, Modbus RTU, PROFIBUS och PROFINET.

Göra energibesparingar möjligt
”Vi ser en betydande marknad för denna lösning”, säger Niklas Selander, produktchef på HMS. ”Många industriföretag försöker för närvarande optimera sin energiförbrukning. Deras produktionslinjer är ofta kopplade till någon form av industriellt nätverk, men byggparametrar såsom el, vatten, gas med mera övervakas vanligtvis på separata M-Bus-system. Med vår nya lösning, gör vi det möjligt för anläggningsägare att analysera och optimera sin energianvändning från PLC:s på Modbus-TCP och andra nätverk”.

http://tekinfo.link/rf65ddd836

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare