www.tillverkning-sverige.com
Seco Tools

Klara enkelt av krävande applikationer med nya Seco High Feed SP Milling Systems

Fräsning svårbearbetade material som segt stål, rostfritt stål, superlegeringar och titan orsakar löseggsbildning, strålförslitning och skärbrott som ökar verktygskostnaderna och kan ge upphov till oväntade driftstopp.


Minska lagerhållning av verktyg
High Feed SP-verktyg är mångsidighetmångsidiga och kan användas i ett komplett program av fräsar med hög matning och material. Verktyget optimerar t.ex. kopierfräsning, rampning, fickfräsning, planfräsning och dykfräsning för att ytterligare minska antalet verktyg. Fräsprestandan optimeras samtidigt som de eliminerar behovet av att byta mellan en mängd verktyg för olika bearbetningsstrategier och material.

”Snabb verktygsförslitning ökar arbetskostnaderna och leder till oväntade driftstopp som förlänger produktionstiden”, säger Benoît Patriarca, Global produktchef för High Feed Milling på Seco Tools. ”Kombinationen av särskilda skärgeometrier och sorter med optimerade ställvinklar i High Feed SP-systemet möjliggör snabbare bearbetning, vilket förkortar arbetsmomenten, samtidigt som det ger ett överlägset förhållande mellan pris och prestanda.”

Undvik driftstopp och skrotade detaljer
De robusta High Feed SP-fräsverktygen är utformade för enkel användning och ger en säker skärindexering som förhindrar misstag, oväntade driftstopp och skrotade detaljer. Dessutom kan användare snabbt komma åt produktinformation genom att skanna en datamatriskod.

Seco erbjuder ett heltäckande program av SP-verktyg för hög matning i olika storlekar. Programmet omfattar:

  •  SP10: två geometrier, 10 sorter, dia 32 till 63 mm 
  •  SP14: två geometrier, 10 sorter, dia 50 till 100 mm 
  •  SP18: två geometrier, 10 sorter, dia 63 till 160 mm 

Om du vill ha mer information om Seco High Feed SP-fräsverktygens funktioner och specifikationer, kontakta din lokala Seco-representant eller besök www.secotools.com/milling.


Klara enkelt av krävande applikationer med nya Seco High Feed SP Milling Systems
Seco High Feed SP Milling Systems

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare