www.tillverkning-sverige.com
Seco Tools

Seco strävar efter att minska olyckor på arbetsplatsen i enlighet med 2030-målen för TRIFR och LTIFR

Seco har lanserat en omfattande säkerhetsstrategi som innefattar både årliga och långsiktiga mål ända fram till 2030, med fokus på högsta säkerhet, hälsa och välbefinnande för de anställda. Genom att tillämpa denna långsiktiga planering och kontinuerliga förbättring siktar företaget på att avsevärt minska frekvensen för olyckor med frånvaro, jämfört med de siffror som uppnås med vanliga branschsäkerhetsprogram som fokuserar enbart på årliga resultat.


Vanligt förekommande skador i tillverkningsindustrin involverar ofta händer och fingrar, och dessa skador kan drabba alla från underhållspersonal till maskinoperatörer. För sin säkerhetsstrategi har Seco angett sina långsiktiga mål för frekvensen för olyckor med frånvaro (LTIFR) som 1,1 för 2022 och 0,8 för 2030. Målet för den totala registrerade olycksfallsfrekvensen (TRIFR) är 2,0 för 2022 och 1,6 eller lägre för 2030.

Ett helhetsgrepp för säkerheten
Seco började planera det nya säkerhetsprogrammet förra året med strategin att ta ett helhetsgrepp. Därmed fokuserar företaget på analys och utvärderar inte bara när nyckeltal (KPI:er) som arbetsplatsrisker, olycksfrekvens och liknande sjunker, utan även när ledande indikatorer kan kopplas till sambandet mellan insatser och resultat.

Helhetsgreppsstrategin omfattar hela företaget globalt, och Seco upprättar mål och milstolpar som sedan kommuniceras till alla lokala enheter. Det säkerställer att alla enheter har tillgång till nödvändiga data för att de ska kunna utföra korrekta bedömningar och sedan identifiera och åtgärda eventuella befintliga risker.

Nytt verktyg för incidentrapportering
För sin långsiktiga strategi har Seco infört verktyget EHS360 för incidentrapportering för att kunna gå djupare in på orsakerna till säkerhetsrisker och hur de undersöks. Den största förändringen i systemet blir en minskning från 130 grundorsaker och omedelbara incidentorsaker till endast 15 orsaksfaktorer. Företaget har också lagt in en metodik med "5 Why"-frågor i systemet, som närmare kan identifiera grundorsaken, vilket i vissa fall inte är en enda orsak utan flera.

Genom att minska antalet orsaksfaktorer kan Seco gruppera dem och få en mer exakt analys, och därmed spåra de orsakerna under längre tidsperioder för att identifiera potentiella trender och förbättra undersökningsresultaten. Därefter kan Seco vidta lämpliga åtgärder för att korrigera orsakerna och minimera risken för att samma eller en likartad incident inträffar i framtiden.

”Vid arbete med att förbättra säkerheten är ett år för kort. Effektiv analys tar lång tid, så vi behöver mer tid för att kunna analysera data, rikta in oss på risker vi hittar, skapa samarbeten och förbättra situationen”, förklarar Lowe Hjort, SMS Health & Safety Specialist på Seco. ”När det gäller säkerhet måste vi som företag alltid ha ett långtidsperspektiv. Därför har vi inte bara introducerat årliga mål, utan även långsiktiga.”

Anpassa och förbättra
Personalsäkerhet är ett ständigt prioriterat arbete på Seco, och företaget anpassar sig fortlöpande till ändrade förhållanden och strävar efter att identifiera lösningar och insatser som åtgärdar och förbättrar dessa varierande förhållanden. Slutmålet är en säkrare arbetsplats, något som företaget uppnår genom samarbete och kunskapsdelning samt genom att ange och uppnå ambitiösa säkerhetsmål.

You can find it on our website: www.secotools.com/pr/seco-aims-to-enhance-safety-parameters


Seco strävar efter att minska olyckor på arbetsplatsen i enlighet med 2030-målen för TRIFR och LTIFR
Employee safety for a safer workplace

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare