www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Anslut en dator till alla industriella Ethernet-nätverk med IXXAT INpact

Den nya IXXAT INpact från HMS Industrial Networks kombinerar den beprövade Anybus-teknologin med åratal av IXXAT-kunnande i PC-gränssnittskortsområdet. Resultatet är ett PCIe-kort med multiprotokollstöd för många industriella Ethernet-standarder och ett enhetligt protokoll och kortöverbryggande programmeringsgränssnitt.

Anslut en dator till alla industriella Ethernet-nätverk med IXXAT INpact
Hittills har det varit komplicerat att utveckla PC-baserade mät-, visualiserings- eller serviceapplikationer för flera Industriella Ethernet-standarder eftersom olika gränssnittskort och programmeringsgränssnitt måste användas för varje protokoll. Den nya IXXAT INpact är lösningen på detta.

Baserat på beprövade Anybus- och IXXAT-tekniker erbjuder HMS ett PCIe-kort i standard och lågprofilformat som stödjer alla ledande industriella Ethernet-standarder. Användare kan enkelt ansluta sin PC-baserade slavapplikation till EtherCAT, EtherNet/IP, Modbus TCP, PROFINET IRT/RT, Powerlink och standard TCP/IP med hjälp av IXXAT INpact. Genom det enhetliga drivrutinkonceptet kan kunden växla mellan protokoll snabbt och utan omfattande programmering och även dra fördel av framtida protokollutbyggningar och utveckling.

Stöd för multipla industriella Ethernet-standarder
Nätverkslösningen inuti IXXAT INpact är baserad på Anybus CompactCom-teknik som idag används inom miljontals automationsenheter globalt. I kombination med en flexibel FPGA-baserad PCIe-bussanslutning har Anybus NP40-nätverksprocessor alla funktioner som krävs för att bearbeta kommunikationen mellan Industrial Ethernet-nätverk och den PC-baserade kundtillämpningen. Med låga latenstider och ett deterministiskt realtidsbeteende är den perfekt för krävande industriella tillämpningar. Dessutom stödjer 2-ports Ethernet-gränssnittet (10/100 Mbit, RJ45s)protokollspecifika switchfunktioner - såsom IRT för PROFINET, DLR för EtherNet/IP och Hub för Powerlink.

Common Ethernet flash-uppdateringsfunktion ger användaren möjlighet att ladda ner alla industriella Ethernet-protokoll utan att byta kort på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt, vilket gör IXXAT INpact till ett framtidssäkert och anpassningsbart gränssnitt för alla typer av tillämpningar.

Ett snabbspår till Ethernet-anslutning
Tack vare NP40-multiprotokollprocessor, det FPGA-baserade konceptet och enhetliga drivrutingränssnittet, är IXXAT INpact det perfekta valet för många tillämpningar - allt från HMI-system för att bearbeta visualisering och serviceverktyg till mätning, analys och testsystem.

IXXAT INpact levereras med ett omfattande drivrutinspaket för Windows, som möjliggör enkel och snabb utveckling av kundspecifika applikationer. Tack vare det enhetliga programmeringsgränssnittet är det möjligt att växla mellan industriella Ethernet-protokoll utan att ändra kundens programvara, vilket leder till ökad flexibilitet och en minskning av utvecklingskostnader.

En drivrutin för Linux är planerad och realtidsoperativsystem såsom RTX, Intime, VxWorks och QNX stöds på begäran. Dessutom kommer IXXAT INpact snart att vara tillgänglig för PCI-bussen och för mini-PCIe.

http://tekinfo.link/rbe9f98850

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare