www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus® CompactCom™ 40-serien certifierad för PROFINET 2.31

Den nya Anybus CompactCom 40-serien från HMS Industrial Networks har certifierats för PROFINET Version 2.31, vilket innebär att den är certifierad för användning med högsta överensstämmelseklass (C) samt högsta nätlastklass (III).

Anybus® CompactCom™ 40-serien certifierad för PROFINET 2.31
Anybus CompactCom 40-serien förser industrienheter med multinätverksanslutning med fokus på industriell Ethernet. Den är speciellt lämpad för avancerade industriella tillämpningar med höga prestandakrav och finns i chip-, kort- och modulformat.

40-serielösningen för PROFINET möjliggör mycket snabb kommunikation mellan värdenheten och PROFINET (processdatalatens är mindre än 15 µs genom modulen) och stöder PROFINET RT klass 1 och 3. Den levereras med en integrerad PROFINET IRT Ethernet-switch och stöder PROFINET-funktioner som MRP (Media Redundancy Protocol), Clock-Synchronous Operation, Fast Start Up och PROFIenergy. CompactCom är också utrustad med ett svart kanalgränssnitt som möjliggör PROFIsafe-kommunikation. Vid användning i kombination med IXXAT Safe T100-säkerhetsmodul kan HMS därför erbjuda en komplett kommunikationslösning för funktionell säkerhet.

Redo för Industrial Internet of Things

Bortsett från att stödja avancerad PROFINET -funktionalitet förser CompactCom 40-serien även användare med kraftfulla IT-funktioner som körs samtidigt med PROFINET realtidsfunktioner. IT-funktionalitet inkluderar till exempel ett uttagsgränssnitt som ger möjlighet att skicka en komplett Ethernet-ram (upp till 1500 bytes), inbyggda webbsidor, filsystem och uppgradering av firmware via FTP med mera.

40-serien kommer också med säkerhetsfunktioner såsom obligatoriska mjukvarusignaturer för att förhindra att obehörig programvara laddas ner till produkten, och kryptering används för att förhindra olaglig kopiering.

CompactCom PROFINET finns i versioner för vanlig kopparkabel samt för fiberoptik.

Tidigt ute med PROFINET 2,31
”Att CompactCom 40-serien nu klarar de senaste PROFINET-standarderna visar att vi fortsätter att ligga i framkant när det handlar om PROFINET-anslutning”, kommenterar Leif Malmberg, Product Line Manager för inbyggda produkter på HMS. ”PROFINET är ett avancerat nätverk som ställer mycket höga krav på industriella enheter, så det är ett bra koncepttest att CompactCom 40-serien lever upp till PI:s senaste krav”. (PI = PROFIBUS och PROFINET International)

Ett utvecklingsprojekt ger tillgång till valfritt nätverk
Genom att implementera CompactCom 40-serien får användare uppkoppling till EtherCAT, POWERLINK, EtherNet/IP, Modbus-TCP, CC-Link, PROFINET och PROFIBUS. Sedan lanseringen 2014 har 40-seriens teknik utvärderats och certifierats av nätverksorganisationer. Detta innebär att hårdvarutillverkare som implementerar Anybus CompactCom 40-serien kommer att ha ett pre-certifierat nätverksgränssnitt, vilket påskyndar certifieringsprocessen för deras produkter.

http://tekinfo.link/r562080855

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare