www.tillverkning-sverige.com
Baumer

Konduktivitetsmätning med separatmonterad elektronik för ökad flexibilitet

Baumer har kompletterat sitt utbud av CombiLyz konduktivitetsmätare med en ny modell. Förutom den kompakta AFI4 med integrerad elektronik är nu AFI5 med separatmonterad elektronik tillgänglig. Denna nya version av CombiLyz består av en induktiv sensorenhet och en elektronikenhet med integrerad CombiView display. Dessa enheter installeras separat från varandra och ansluts via en kabel.

Konduktivitetsmätning med separatmonterad elektronik för ökad flexibilitet

Bild: Den nya CombiLyz AFI5 består av en induktiv sensorenhet och separatmonterad elektronik med integrerad CombiView display. Enheterna installeras separat från varandra.

Separatmonterad elektronik ger ultimat flexibilitet för installation av sensorenhet på bästa montageplats. Medan sensorn kan installeras på bästa möjliga sätt i processen kan den separata elektroniken med integrerad display monteras på en plats som är motståndskraftig mot vibrationer. Detta säkerställer tydlig och bekväm läsbarhet samtidigt som livslängden förlängs. Elektronikenheten med integrerad CombiView display är lämplig för vägg- eller rörmontage och kan justeras i alla vinklar för optimal läsbarhet. Med dess tillförlitlighet och exakta mätning även under extrema förhållanden i omgivningstemperatur upp till 85°C har CombiLyz AFI5 en mängd användningsområden – speciellt i trånga utrymmen och i applikationer med kraftiga vibrationer.

För övrigt har AFI5 samma tillförlitliga tekniska egenskaper som den kompakta versionen. Med sin skyddsklass IP 69 K och hygieniska design helt i rostfritt stål kan den klara de tuffaste förhållanden. CombiLyz kan t.ex. användas i CIP- och SIP-processer, för att övervaka koncentrationer i vätskor eller för fas-separation av olika medier. Sammanlagt finns det 14 valbara mätområden från 500µS/cm till 1000 mS/cm. Detta inkluderar koncentration, temperatur, strömutgång och status förutom konduktivitet.

Konduktivitetsmätaren har en maximal avvikelse på <1 %. Den har en imponerande snabb svarstid på mindre än 0,3 sekunder för konduktivitetsmätning och mindre än 15 sekunder för temperaturmätning. Dessutom fungerar bakgrundsfärgen i displayen som ett trafikljussystem (röd/grön) beroende på om mätvärdet har nått ett kritiskt värde som kräver åtgärd från användaren. Inställningar kan enkelt ändras med hjälp av displayens touchscreen även när processen är igång.

Mer information på: www.baumer.com/combilyz

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare