www.tillverkning-sverige.com
ESPRIT

DP Technology Corp lanserar sin innovativa CAM lösning ESPRIT 2015 för ökad produktivitet och automation

Camarillo, Kalifornien, 26 mars 2015 – CAM-innovatören DP Technology Corp., är glada att tillkännage lanseringen av en ny version av företagets banbrytande flaggskepp ESPRIT® 2015. ESPRIT bidrar till att öka produktiviteten för ett komplett utbud av verktygsmaskinstillämpningar genom att generera effektivare verktygsbanor och samtidigt spara tid genom att tillhandahålla betydande förbättringar i CNC-styrningens (Computer Numerical Control) programmeringsproduktivitet.

DP Technology Corp lanserar sin innovativa CAM lösning ESPRIT 2015 för ökad  produktivitet och automation

ESPRIT 2015 5-axlig blad grovbearbetningscykel gör det möjligt att helt bearbeta blad i en enda uppsättning.

Förutom att öka produktiviteten ger lanseringen också många nya och förbättrade funktioner specifikt inom områdena intelligent bearbetning, strategisk bearbetning, CAD-CAM-datautbyte och Cloud-Enabled CAM.

Intelligent maskinbearbetning
Intelligenta maskinbearbetnings features i ESPRIT 2015 accelererar bearbetningsprocessen genom att tillhandahålla nya och unika 5-axliga cykler som reducerar cykeltiden. Detta gör det möjligt att helt bearbeta blad i en enda uppsättning. ESPRIT’s 5-axliga Blad grovbearbetnings verktygsrörelse fördelas jämnt över bladet från valfri materialstorleksform till jämn arbetsmån så att det omedelbart kan följas av en finskärs cykel.

”ESPRIT 2015 erbjuder unika funktioner i 5-axligt för att göra komplex bearbetning effektivare, så att användarna kan ha fler verktygsvägs alternativ med funktioner som grovbearbetning och fasning”, säger Cedric Simard, Global Marketing & Communication Director på DP Technology. ”ESPRIT 2015 blad grovbearbetning möjliggör för användare att ta bort material ned till enhetligt lager runt bladet och eliminerar behovet av följande semi finskärs cykler. Användare inom flyg-, energi-, medicin och bilindustrin kommer att gynnas mest av denna tidsbesparande operation för precisionsdetaljer”.

Port grovbearbetningscykeln, en annan intelligent bearbetningsförbättring i ESPRIT 2015, är en helt ny 5-axlig cykel. Den skapar en 5-axlig grovbearbetning för att avlägsna materialet inuti ett område där verktyget måste gå in genom en begränsad öppning. Formen på verktygsbanan är en förskjutning av portytorna, som börjar vid ytan och fortsätter inåt med ett konstant sidsteg.

Produktivitetsökning
ESPRIT 2015 innehåller också funktioner som ökar bearbetningsproduktiviteten. Nya Botten Upp grovbearbetningsstrategin hjälper ESPRITs ProfitMilling höghastighets materialborttagningscykel till nästa nivå. Den nya Botten Upp-strategin låter användaren uppnå en liten materialhöjd under ämnesborttagningsprocessen. Utöver detta kan det kombineras med ProfitMilling - företagets unika höghastighets grovbearbetningsteknik - för en betydande förbättring av den totala produktiviteten. ProfitMilling optimerar verktygsbanor med ingreppsvinkel, skärbelastning, sidokraft och materialborttagnings hastighet för att massivt minska cykeltiden och ökning av verktygets livslängd.

Strategisk maskinbearbetning
Den strategiska bearbetningskapaciteten hos ESPRIT 2015 har utökats med helt omgjorda material automatiserings egenskaper för multi-taskingmaskiner med fräs-, svarv- och borrkapacitet. Eftersom den finns för planings-, kontur- och fickfräscykler bibehåller den nya automationsfunktionen medvetenhet om borttaget material av tidigare operationer för att generera skär endast i områden där material återstår. Denna funktion reducerar kraftigt luftskärning vilket i sin tur drastiskt minskar cykeltiden.

Ytterligare strategiska bearbetningsförbättringar har gjorts via stöd för slitsfräsverktyg i Port fräsnings- och Komposit-cyklerna. Slitsfräsverktyg sparar bearbetningstid i operationerna som slitsning och hörnfräsning och deras geometri ger lägre skärkrafter i mjuka material och instabila uppställningar vilket ökar livslängden. Cylinderformade fräsar stöds nu i 5-axliga blad- och komposit-cykler. Cylinderformade fräsar ger en mycket bättre ytfinish än runda pinnfräsar eftersom deras geometri ger en större effektiv radie, vilket resulterar i mindre vågor mellan verktygsbanorna.

CAD till CAM
Nya datautbytesfunktioner i ESPRIT 2015 gör det enklare än någonsin att flytta information från CAD-system till CAM-miljö. Tre nya geometrityper - skisser, funktionsprofiler och kurvor - är nu tillgängliga via ESPRIT FX datautbyte från Dassault Systemes CATIA, Parametric Technology Pro/ENGINEER och Siemens NX/UG. Den ytterligare information som erhålls från dessa geometrityper kan lätt manipuleras för att täcka komplexa områden för grovbearbetning eller förlänga ytor för att få en bättre finish på kanterna.

ESPRIT 2015 ger en annan viktig förbättring för att förkorta programmeringstiden genom att öka noggrannheten av automatiserad feature igenkänning. Det förbättrade Auto kedje-stödet för solida ytor, loopar och kanter låter användaren skapa kedjefeatures direkt på solidmodellen. Dessutom så bidrar ett omdesignad väggfeaturebaserat kommando som automatiskt känner igen de övre och nedre gränserna för väggar, även koniska väggar, i en solid modell.

Cloud-Enabled CAM
ESPRIT 2015 låter användaren välja verktyg baserade på features i sina detaljer på några minuter - vilket sparar mödan av att bläddra igenom kataloger för att hitta perfekta verktyg. Med ESPRIT MachiningCloud Connection har programmerare tillgång till kompletta och uppdaterade verktygsproduktdata, vilket kapar timmar av programmeringstid genom att eliminera manuellt verktygsskapande. ESPRIT 2015 förenklar val av skärverktyg och erhåller automatiskt de rekommenderade.

DP Technology Corp lanserar sin innovativa CAM lösning ESPRIT 2015 för ökad  produktivitet och automation
Med ny Botten Upp grovbearbetningsstrategi i ESPRIT 2015, kombinerat med ESPRIT ProfitMilling-cykler, kan användaren dra nytta av stora, inkrementella skärdjup.

 
DP Technology Corp lanserar sin innovativa CAM lösning ESPRIT 2015 för ökad  produktivitet och automation

Nya ESPRIT 2015 Botten Upp-strategi ger en mer korrekt materialmodell på kortare tid.

DP Technology Corp lanserar sin innovativa CAM lösning ESPRIT 2015 för ökad  produktivitet och automation
Nya ESPRIT 2015 5-axlig fasningsstrategi fasar kanter som ligger längs en 3D-kurva.

 
DP Technology Corp lanserar sin innovativa CAM lösning ESPRIT 2015 för ökad  produktivitet och automation

ESPRIT 2015 Konisk svept kontur cykeln låter en linjär axel ligga kvar på ett konstant värde medan verktygsbanan lindas på featuren som är runt en konisk form.

 
DP Technology Corp lanserar sin innovativa CAM lösning ESPRIT 2015 för ökad  produktivitet och automation
ESPRIT 2015 Cylinderformade frässtöd gör att användaren kan dra full nytta av cylindern på verktyget och ger en högre kvalitet på ytfinish

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare