www.tillverkning-sverige.com
norelem

Sätt kvalitet och säkerhet främst med norelems utökade sortiment av universalknutar i rostfritt stål

Den tyska standardkomponenttillverkaren norelem har utökat sitt utbud av kardanknutar med produkter med dubbla leder i rostfritt stål.

Sätt kvalitet och säkerhet främst med norelems utökade sortiment av universalknutar i rostfritt stål

Universalknutar är utformade för att ansluta stela axlar som lutar mot varandra, vanligt förekommande i axlar som överför roterande rörelser, samtidigt som de kompenserar för felinställningar. Både singel- och dubbelleder är monterade på glidlager vilket gör att de kan kompensera för betydligt större vinkelförskjutningar jämfört med andra typer av kopplingar. Dessutom kompenserar dubbla universalleder även för radiell snedställning.

Den maximala hastigheten beror till stor del på arbetsvinkel och belastning. Även om lederna tål höga rotationshastigheter bör hastigheten som regel inte överstiga 500 varv per minut om möjligt. Dessutom finns det begränsningar för arbetsvinklarna - 45° för enkel kardanknut och 90° för dubbel kardanknut.


Sätt kvalitet och säkerhet främst med norelems utökade sortiment av universalknutar i rostfritt stål

”De nya produkterna i vårt utbud av universalknutar gör att vi kan tillhandahålla komponenter till ett stort antal nya industrier”, förklarar Marcus Schneck, vd för norelem. "Den höga kromhalten i det rostfria stålet gör att skarvarna lämpar sig för användning i applikationer där hög korrosionsbeständighet krävs, exempelvis i utomhusmiljöer eller för användning inom kemi-, livsmedels- eller läkemedelsindustrin".

Universalknutarna finns med och utan kilspår, vilket i kombination med en nyckelled säkerställer att kopplingarna överför belastningen, kraften och rotationen utan att slira och inom kraven på noggrannhet. Till exempel bör kilspår väljas om en antirotationsanordning krävs. Eftersom dessa anslutningar inte är tillämpliga för alla belastningar och anslutningar, exempelvis alternerande riktningsbelastningar och stötdämpare är detta ett tillval och inte standard. Om knutarna används i kontinuerlig drift krävs smörjning och vid behov en skyddsdamask av gummi fylld med fett.

Universalknutarna är monterade nästan helt utan glapp, vilket innebär att de är extremt hållbara i överföring av laster. Tack vare den höga korrosionsbeständigheten hos det rostfria stålet är universalknutarna särskilt lämpliga för utomhusapplikationer eller användning inom kemikalier, livsmedels- eller läkemedelsindustrier, där produktsäkerhet och kvalitet är av yttersta vikt.

Läs mer om norelems produktutbud: www.norelem.se.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare