www.tillverkning-sverige.com
Watlow

Watlow slutför förvärvet av Eurotherm

Watlow, en konstruktör och tillverkare av kompletta industriella termiska system, är glada att kunna meddela att förvärvet av Eurotherm från Schneider Electric Company, världsledare inom digital transformation av energihushållning och automation, slutfördes den 31 oktober. Villkoren för transaktionen offentliggörs inte.

Watlow slutför förvärvet av Eurotherm

Eurotherm är en ledande leverantör av temperatur-, effekt- och processkontroll samt mätning och dataledningsutrustning, system, programvaror och tjänster för den globala industrin. Företaget har runt 650 anställda runt om i världen, huvudkontoret ligger i Worthing, Storbritannien och kärnenheten för tillverkning i Ledziny, Polen.

"Vi är förväntansfulla över Watlow och Eurotherm kommer att kunna åstadkomma tillsammans. Detta förvärv ligger i linje med vår vision om att tillhandahålla innovativa termiska produkter och teknologier som bidrar till att öka våra kunders konkurrensfördelar. Kombinationen av Watlows och Eurotherms produkter och teknologier kommer att skapa nya globala möjligheter för våra gemensamma kunder och göra det möjligt för oss
fokusera våra avancerade termiska system inom viktiga områden, säger Rob Gilmore, vd på Watlow.

Watlow kommer att etablera Eurotherm-anläggningar i Worthing, Storbritannien och i Dardilly, Frankrike samt ett Advanced Development Center för elektronik- och styrproduktutbud. Företaget planerar även att investera i Eurotherms anläggning i Polen för att göra det till Watlows Manufacturing Center of Excellence i Europa. Med ökad kapacitet och förmåga läggs grunden för att kunna växa i andra delar av världen så som Amerika och Asien.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare