www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

Dynamiska drivsystem för en dynamisk ekonomi

Tysklands förbundskansler Merkel och Indiens premiärminister Modi besökte Nords monter på Hannovermässan 2015

Dynamiska drivsystem för en dynamisk ekonomi
Bild 1: Enastående prestationer av NORDs ingenjörer - frekvensomriktarstyrda drivsystem med dynamik och precision på servonivå.

Bargteheide – NORD DRIVESYSTEMS monter var en av de utvalda montrarna som Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Indiens premiärminister Narendra Modi besökte under mässan i Hannover 2015. De fick se en installation med ekonomiska drivsystem för servoapplikationer i form av en dynamisk racerbilsimulator med en Stewart-plattform som drivs av sex omriktarstyrda drivaxlar. Nords senaste frekvensomriktare svarar på förarens rattrörelser i realtid och möjliggör en oerhört dynamisk och exakt styrning av asynkrona motorer. Dessa kostnadseffektiva motor/omriktar-kombinationer är klassade som IES2 PDS motordrivsystem, den högsta effektivitetsklassen i den nya europeiska Ecodesign-standarden EN 50598-2.

Dynamiska drivsystem för en dynamisk ekonomi
Bild 2: Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Indiens premiärminister Narendra Modi signerade NORDs kostnadseffektiva drivsystem för servoapplikationer.

Indiens premiärminister var särskilt intresserad av att besöka NORD DRIVESYSTEMS. Personal från NORD Indien fanns på plats i NORDs monter i Hannover hela veckan och premiärministern känner sedan länge till att Nord är en framstående teknikleverantör till många industrier i Indiens dynamiska och växande ekonomi. Modi invigde nyligen ett indiskt stålverk som använder sig av hundratals drivsystem från NORD.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare