www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

IXXAT Safe: TÜV-certifierade lösningar för säkerhetsimplementeringar

Med IXXAT Safe-portföljen med färdiga säkerhets-I/O-moduler och säkerhetsprotokollmjukvara, erbjuder HMS Industrial Networks TÜV-certifierade lösningar för implementering av säker kommunikation i industriella enheter.

IXXAT Safe: TÜV-certifierade lösningar för säkerhetsimplementeringar
Med IXXAT Safe-erbjudandet presenterar HMS en omfattande portfölj av lösningar för säker kommunikation enligt IEC 61508. I lösningen ingår TÜV-certifierad säkerhetsprotokollmjukvara för CIP Safety och Functional Safety över EtherCAT (FSoE), samt certifierade och användarfärdiga PROFIsafe I/O-moduler för integration i kundens enheter. Att implementera säkerhetsfunktioner kan vara komplicerat, vilket är anledningen till att HMS säkerhetsutvecklingsteam erbjuder stöd till kunderna under deras säkerhetsimplemetering. HMS erbjuder också utveckling av kundspecifika OEM-lösningar.

IXXAT Safe T100
En höjdpunkt i IXXAT Safe-erbjudandet är den färdiga IXXAT Safe T100-modulen - en komplett lösning för enkel och snabb integration av säkra I/O-enheter med hjälp av ett säkert kommunikationsprotokoll. Safe T100-modulen är integrerad direkt i kundens produkt eller system - till exempel svetssystem, kassaterminaler o s v. Tack vare den omfattande arkitekturen av säkerhetshårdvara och -mjukvara, pre-certifierad av TÜV Rheinland, förenklar användningen av IXXAT Safe T100 avsevärt utvecklingen av anordningar och system med säker kommunikation. Den minskar också utvecklingstid, kostnad och risk.

IXXAT Safe T100 är utformad för att fungera tillsammans med HMS:s Anybus CompactCom-moduler för fältbuss och industriell Ethernet-kommunikation. I denna lösning verkar CompactCom som vägvisare genom det osäkra nätverket och säker kommunikation är implementerad genom "svarta kanal"-principen.

Utöver den första versionen som nu släppts - IXXAT Safe T100/PS för PROFIsafe på PROFINET - kommer ytterligare varianter snart att finnas, såsom för CIP Safety på EtherNet/IP eller FSoE. Särskilda krav på formfaktor, kontakter, eller antalet I/O, kan också uppfyllas genom specifika OEM-implementationer som erbjuds av HMS.

Säkerhetsprotokollstackar
Förutom den färdiga Safe T100-modulen, erbjuder HMS även protokollstackar för FSoE och CIP Safety på EtherNet/IP eller SERCOS. Precis som för Safe T100, är protokollstackarna också certifierade av TÜV, vilket möjliggör enkel implementering av säker kommunikation på lämplig hårdvara. Genom att använda en pre-certifierad säkerhetsprotokollstack, drar kunder fördel av betydligt snabbare utvecklingstid samt lägre kostnader och risker. Integration av staplarna kan utföras av enhetstillverkarna själva, men HMS är redo att hjälpa till med implementering, portning och certifieringstjänster.

http://tekinfo.link/r520b9e886

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare