www.tillverkning-sverige.com
Schneider Electric News

SCHNEIDER ELECTRIC LANSERAR DE FÖRSTA MATTER-CERTIFIERADE ELPRODUKTERNA FÖR HEMMET

Schneider Electric’s Wiser gateway och smart plug blir två av de första produkterna i världen med det globala kommunikationsprotokollet Matter. Den nya certifieringen gör att Wiser-lösningar enkelt kan integreras med andra Matter-kompatibla enheter.

SCHNEIDER ELECTRIC LANSERAR DE FÖRSTA MATTER-CERTIFIERADE ELPRODUKTERNA FÖR HEMMET

Schneider Electric, den globala specialisten inom energihantering och automation, har meddelat att Wiser gateway och Wiser smart plug blir bland de första produkterna i världen med Matter-certifiering. Detta stärker företagets kompletta erbjudande för energihantering i hemmet. Matter är en ny standard som kopplar samman kompatibla smarta hem-enheter och system från olika märken med varandra, vilket säkerställer att de är pålitliga och enkla att använda.

Wiser gateway är navet som kopplar ihop alla uppkopplade Wiser-enheter i systemet och Wiser smart plug är en uppkopplad uttagsadapter som kan styra olika elapparater, till exempel golvlampan eller kaffemaskinen.

Som styrelsemedlem i Connectivity Standards Alliance (CSA) och en av grundarna bakom Matter-standarden, har Schneider Electric länge varit en pionjär inom driftskompatibla enheter för hem och byggnader. Genom att integrera Matter-kompatibla produkter med energihanteringslösningar utökar företaget sitt ekosystem för energihantering i hemmet och fortsätter utvecklingen av effektiva och hållbara hem för alla.

Genom att ansluta fler enheter får bostadsägare större förståelse för hur mycket energi de förbrukar och har därför mer kontroll över hur och när de använder den. Det är en möjlighet som har blivit allt viktigare under den rådande energikrisen. Enligt en nyligen genomförd global studie av Schneider Electric, tror 54 procent av konsumenterna att användandet av smart teknik för energihantering i hemmet kan hjälpa till att sänka elräkningen.

Schneider Electric’s implementering av Matter kommer att ske i flera faser:
  • Den senaste generationen av Wiser gateways kommer säkerställa Matter-stöd samtidigt som de behåller sin nuvarande inbyggda anslutningsstandard Zigbee. Befintliga och nya Wiser-enheter baserade på Zigbee kommer därför fungera inom Matters ekosystem efter att en mjukvaruuppdatering genomförts.
  • Det breda Wiser-utbudet av energihanteringsprodukter för hemmet, inklusive smart plugs, strömbrytare och vägguttag, kommer läggas till i listan över Matter-certifierade produkter. Detta gör att Schneider Electric kan tillhandahålla det mest avancerade Matter-kompatibla ekosystemet.
  • Wiser-appen kommer bli Matter-certifierad, vilket möjliggör integration av andra kompatibla produkter i Wiser-systemet för att ge bostadsägare fullständig kontroll och insyn över var energin används och hur den kan optimeras.
Dessutom kommer Matter-certifierade produkter leverera förbättrad cybersäkerhet och enhetskompatibilitet till både konsumenter, tillverkare, produktdesigners och utvecklare.

– Som global specialist inom energihantering och automation är vårt syfte att ge alla möjlighet att få ut så mycket som möjligt av energin. Inför de globala klimatförändringar vi står inför strävar vi efter att göra våra hem mer hållbara och energieffektiva. För att göra det tror vi att öppna standarder och interoperabilitet för anslutna produkter är avgörande. Vi är stolta över att samarbeta med både lokala och globala företag för att ompröva framtiden för anslutning och interoperabilitet, säger YiFu Qi, Executive Vice President för Home & Distribution på Schneider Electric.

www.se.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare