www.tillverkning-sverige.com
ABB News

NY ABB E-MOBILITY HEMMALADDLÖSNING HJÄLPER FÖRARE ATT FÖRVERKLIGA SINA MÅL FÖR HÅLLBAR MOBILITET

Terra Home lanseras senare i år och introduceras som nästa generations konsumentval för hemmaladdning av elfordon. Den innovativa designen gör det möjligt för användare att på bästa möjliga sätt använda förnybara energikällor till att ytterligare minska koldioxidavtrycket.

NY ABB E-MOBILITY HEMMALADDLÖSNING HJÄLPER FÖRARE ATT FÖRVERKLIGA SINA MÅL FÖR HÅLLBAR MOBILITET

Det beräknas att till 2040 kommer det att finnas ett behov av mellan 340 och 490 miljoner laddare globalt och den siffran kommer att domineras av hemmaladdare, vilka utgör 82 procent av alla laddinstallationer2 för elfordon

Som ett led i att tillkännage ABB E-mobilitys nya hemmaladdlösning gjordes en undersökning på uppdrag av marknadsledaren där förare runt om i världen tillfrågades om deras viktigaste prioriteringar för 2023 och framöver. Man fann att hållbarhet hör till de viktigaste motiven, 90 procent i undersökningen sa att de känner ett personligt ansvar att göra val som bidrar till att skydda planeten för framtida generationer.Detta speglas i de 86 procent av respondenterna som bekräftade att de kommer att vidta åtgärder för att minska sina resebaserade utsläpp det kommande året. Ett byte till elbil är en av de främsta miljövänliga förändringarna som övervägs tillsammans med en minskad användning av privata fordon och en ökad användning av kollektivtrafik.

ABB E-mobilitys nya laddlösning Terra Home kan automatiskt prioritera el från inhemska förnybara energikällor som solenergi och tilltalar därmed över hälften av respondenterna (54 procent) som menar att det är mer sannolikt att de skulle använda en elbil om de kunde säkerställa att elen som driver fordonet har genererats på ett förnybart sätt.

Terra Home ger inte bara en ny måttstock för hållbar laddning utan också vad gäller elegans och enkelhet. Terra Homes minimalistiska design, materialval och skräddarsydda kåpor innebär att den smidigt kommer att smälta in i många hemmamiljöer och livsstilar.

Intelligenta funktioner som Plug N Charge gör det möjligt för laddaren att omedelbart automatiskt känna igen bilen, vilket gör kontrollen av behörig laddning helt sömlös. Dessutom visar interaktiva lampor status för laddningssessionen och det visas meddelanden om laddstatus i ABB E-mobilitys laddapp3, som också kan användas till att godkänna en laddning, vilket säkerställer att det bara är ägaren som kan koppla upp sig mot sitt Terra Home-system.

Sinnesfriden stärks ytterligare av molnuppkopplingen mellan Terra Home och ABB E-mobility, vilket gör det möjligt för ett kompetent team att snabbt och effektivt serva laddaren på distans medan fjärrstyrda firmware-uppdateringar säkerställer en framtidssäker upplevelse där användarna alltid kan dra nytta av de senaste laddfunktionerna.

www.new.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare