www.tillverkning-sverige.com
Volvo Group News

VOLVO GROUP VENTURE CAPITAL AB INVESTERAR I WAABI SOM UTVECKLAR NÄSTA GENERATIONS TEKNIK FÖR SJÄLVKÖRANDE LASTBILAR

Volvo Group Venture Capital AB investerar i det kanadensiskt grundade företaget Waabi Innovation Inc, som utvecklar nästa generations automationsteknik för självkörande lastbilar.

VOLVO GROUP VENTURE CAPITAL AB INVESTERAR I WAABI SOM UTVECKLAR NÄSTA GENERATIONS TEKNIK FÖR SJÄLVKÖRANDE LASTBILAR

Investeringen markerar företagens gemensamma ambition att utveckla och accelerera införandet av framtida transportlösningar.

- Waabi använder avancerad artificiell intelligens för att testa, bedöma färdigheter och i slutänden, lära en virtuell förare att köra säkert och effektivt i en kommersiell lösning för självkörande lastbilar. Vi är imponerade av vad de har åstadkommit och tror att Volvokoncernen kan tillföra betydande strategiskt värde i utvecklingen av deras verksamhet. Nu utvärderar vi olika sätt att samarbeta, säger Martin Witt, vd för Volvo Group Venture Capital.

Godstransporter ökar i snabb takt och lastbilsindustrin flyttar majoriteten av godset. Att tillgodose denna tillväxt har satt stor press på alla delar av leveranskedjan. Volvokoncernen ser att helt autonoma lastbilstransporter är viktiga för att ge ytterligare kapacitet, bättre säkerhet och förbättrad effektivitet men också underlätta för förare på krävande rutter.

- Partnerskap och investeringar är nyckeln till att kommersialisera autonoma transportlösningar i en större skala. Vi välkomnar Volvokoncernens beslut att investera i företag som Waabi som är med och bygger det nya transportekosystemet, säger Nils Jaeger, vd för Volvo Autonomous Solutions.

Waabi är med och utvecklar nästa generations AI-teknik för att lösa automation i större skala. Företaget presenterade nyligen Waabi Driver, kärnan i deras automationslösning för lastbilar, utformad för storskalig och säker implementering. Denna lösning kompletteras av Waabi World, en skalbar simulator som utsätter Waabi Driver för de många olika scenarier som behövs för att finslipa sina körkunskaper och bana väg för autonoma lastbilstransporter i större skala.

- Automation kommer en dag att förändra lastbilstransporter och logistik, men branschen har ännu inte lyckats lösa denna utmaning, säger Raquel Urtasun, grundare och vd för Waabi. - Vår strategi med utgångspunkt i AI-teknik är nyckeln till att göra detta möjligt i stor skala. Volvokoncernens investering i Waabi markerar nästa steg i vår resa, särskilt kring vårt gemensamma engagemang kring säkerhet.

Volvo Group Venture Capital grundades 1997 och investerar globalt i venturebolag. Målet är att driva transformation genom att bidra till utveckling av nya tjänster och affärsmodeller och att främja samarbeten mellan små innovativa bolag och Volvokoncernen. Marknadstrenderna som skapar framtidens transportmarknad i kombination med Volvokoncernens strategiska prioriteringar definierar investeringssegmenten: Logistiktjänster, Områdeseffektivisering, Elektrifiering och Klimatrelaterade investeringar.

www.volvogroup.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare