www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB LANSERAR DEN SENASTE GENERATIONEN AV L&W BENDING TESTER FÖR ENKEL, SNABB OCH TILLFÖRLITLIG PAPPERSPROVNING

ABB har förstärkt sin L&W Bending Tester med nya funktioner som ger enklare, mer tillförlitliga och operatörsoberoende mätningar av böjmotstånd och styvhet.

ABB LANSERAR DEN SENASTE GENERATIONEN AV L&W BENDING TESTER FÖR ENKEL, SNABB OCH TILLFÖRLITLIG PAPPERSPROVNING

L&W Bending Tester, som mäter böjmotstånd i papper och kartong, är ett fristående bordsinstrument som har en stor pekskärm med ett användarvänligt gränssnitt och förbättrad efterbearbetning för enklare användning, instrumentkontroll och kalibrering. Integration med andra ABB-produkter som L&W Lab Management System (LMS) innebär också anslutning till hela Quality Data Management-modulen i ett större Manufacturing Execution System (MES), vilket möjliggör ökad synlighet för kvalitetsdata i hela bruket och koncernen.

De nya funktionerna ska råda bot på de utmaningar som laboratorier och kvalitetschefer på bruken upplever med att säkerställa optimerade böjegenskaper från noggrann provning av böjmotstånd och styvhet, vilket är väsentligt för hantering och skydd av förpackningsprodukter. Lågt böjmotstånd eller låg styvhet kan orsaka körbarhetsproblem vid tryckning, svårigheter vid falsning i konverteringen av kartong till lådor och staplingsproblem vid hantering och förvaring av kartonger. Noggranna mätningar av böjegenskaper är därför avgörande för att säkerställa att specifikationerna uppfylls och att sådana problem kan undvikas, vilket i sin tur ökar produktiviteten och sänker kostnaderna.


ABB LANSERAR DEN SENASTE GENERATIONEN AV L&W BENDING TESTER FÖR ENKEL, SNABB OCH TILLFÖRLITLIG PAPPERSPROVNING

Flera nya funktioner förbättrar användarvänligheten för operatörerna och hjälper dem att övervinna de utmaningar som är förknippade med äldre, komplexa eller svårhanterade instrument.
  • En provremsa kläms fast automatiskt och exakt med support för enkel laddning av prov som hjälper operatören och medför en repeterbar mätprocess
  • Med en ny, ergonomiskt placerad startknapp startas provningssekvensen automatiskt med förbättrad auto-touch funktion
  • En stor pekskärm med kundanpassningsbara program, tillval för instrumentkontroll och kalibrering och justerbar provningshastighet och böjningsvinkel gör det enkelt för operatören att välja rätt alternativ och programinställningar
Böjningslängden detekteras även automatiskt, vilket garanterar att rätt inställningar väljs varje gång. Resultaten som visas på displayen ger en översikt över mätserierna och en grafisk bild av böjkurvan med brottvinkel och brottstyrka. Det ska också framhållas att denna modell kan ta så korta böjlängder som 1 mm och så långa som 50 mm.

www.new.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare