www.tillverkning-sverige.com
Igus News

IGUS UTVECKLAR EN NY DESIGN FÖR SIN E4Q-SERIE

Ett smart adaptersystem säkerställer snabb och enkel justering av E4Q-kedjan till slangens diameter.

IGUS UTVECKLAR EN NY DESIGN FÖR SIN E4Q-SERIE

För att säkert kunna styra stora slangar har igus nu utvecklat en ny design för sin serie E4Q. Med hjälp av ett adaptersystem kan kedjan anpassas individuellt till slangens diameter. Den verktygsfria öppningsmekanismen E4Q säkerställer enkel installation och fyllning av kabelkedjan.

Under 2019 lanserade igus en ny serie energikedjor under namnet E4Q, som redan har bevisat sig i applikationer över hela världen. Från verktygsmaskiner till portalrobotar. E4Q får särskilt bra resultat med höga längder utan stöd och långa resvägar. Det är särskilt populärt på grund av dess flexibilitet. Dessutom kan användaren spara 40 procent monteringstid och 10 procent vikt jämfört med standardserien E4.1.

Fästet kan monteras på energikedjan med hjälp av ett adaptersystem. För att placera slangarna, som används inom exempelvis träindustrin, förlitar sig igus på de beprövade E4Q-tvärstagen. Dessa kan öppnas och stängas utan verktyg och finns i 15 olika bredder. Detta ger användaren en hög nivå av variation vid konfigurering av sin energiförsörjning.

Kostnader kan också sparas med den nya clipskedjan, för istället för en stor energikedja kan användaren helt enkelt använda en mindre kedja med clips för mer invändig höjd.

www.igusab.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare