www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB: UTMANINGAR MED ARBETSKRAFTEN ÄR ETT VÄXANDE GLOBALT PROBLEM FÖR FORDONSTILLVERKNING

ABB:s globala undersökning Automotive Manufacturing Outlook Survey visar att ökande arbetskraftskostnader och brist på arbetskraft innebär stora utmaningar för branschen.

ABB: UTMANINGAR MED ARBETSKRAFTEN ÄR ETT VÄXANDE GLOBALT PROBLEM FÖR FORDONSTILLVERKNING

Ökade arbetskraftskostnader och bristen på arbetskraft blir ett allt större problem inom fordonstillverkning, enligt en ny undersökning som gjorts på uppdrag av ABB Robotics i samarbete med den ledande branschtidskriften Automotive Manufacturing Solutions. Nästan en tredjedel (31 procent) av alla respondenter listar bristen på arbetskraft som en av de största utmaningarna, medan 35 procent rankar arbetskraft som det mest oroande området vad gäller ökande kostnader.

En aspekt som undersökningen visar på är att denna oro inte begränsas till enbart en allmän brist på arbetskraft. Mer än hälften (56 procent) anger brister på specifik yrkeskompetens när de blir ombedda att berätta vilka utmaningar de står inför vad gäller arbetskraft och kompetens. Följt av 48 procent som anser att nya kunskaper krävs på grund av ett snabbt föränderligt fordonslandskap, de menar att man behöver göra mer för att locka människor till industrin.

Undersökningen visade också på regionala variationer inom branschen, med allmän arbetskraftsbrist som ett större problem i Nordamerika (56 %) jämfört med Asien (37 %) och Europa (34 %). Omvänt är efterfrågan på nya färdigheter mycket större i Asien (57 %), jämfört med 37 % i Nordamerika och 48 % i Europa. OEM-företag och Tier 2-leverantörer rankade också detta problem högt.

ABB:s undersökning omfattar nära 600 globala branschexperter från fordonstillverkare och leverantörer på alla ledningsnivåer, ingenjörer och andra nyckelpersoner inom fordonsindustrin.

www.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare