www.tillverkning-sverige.com
Igus News

IGUS SLÄPPER UPPHÄNGNINGSKABEL LÄMPLIG FÖR SEW-EURODRIVE

Chainflex CFSPECIAL.192 hybridkabel från igus är lämplig för upphängda åklängder på upp till 50 meter.

IGUS SLÄPPER UPPHÄNGNINGSKABEL LÄMPLIG FÖR SEW-EURODRIVE

Maskiner måste fungera pålitligt dygnet runt - till exempel inom intralogistik. Lager blir större och större, ökande masthöjder innebär höga krav på de kablar som behövs. För att säkerställa problemfri drift även i krävande, hängande applikationer har igus utvecklat hybridkabeln CFSPECIAL.192. Det är den enda kabeln på marknaden speciellt utformad för hängande applikationer i e-kedjor, lämplig för MOVILINK DDI från SEW-EURODRIVE. Tack vare ett höghållfast aramidstödelement i kabelmanteln är masthöjder som är 5 gånger högre än med standardkablar möjliga.

Med 1 354 kabeltyper för data-, bus- och hybridsystem, styr- och frekvensomriktare erbjuder igus ett brett utbud av kablar för rörliga applikationer inom en mängd olika industrier. igus har utvecklat kabelserien chainflex CFSPECIAL för speciella användningsområden med speciella krav. CFSPECIAL.192 är ny i sortimentet – den första chainflex hybridkabeln för hängande applikationer, lämplig för MOVILINK DDI-drivtekniken från SEW-EURODRIVE.

Dragkraft på över 4 200 Newton
Utmaningen med hängande applikationer är att du behöver en kabel som för det första lämpar sig för kedjor och för det andra kan absorbera tillräckligt med dragkraft så att den inte går sönder trots långa sträckor och höga lyfthöjder. Kabeln måste bära sin egenvikt - och enligt standarden är det max 15 Newton per kvadratmillimeter huvudledare. Även om det är möjligt att öka tvärsnittet betyder det inte automatiskt mer kabellängd. Samtidigt ökar kabelns egenvikt. För att lösa detta problem har igus införlivat en höghållfast aramidfläta i det yttre PUR-höljet på CFSPECIAL.192. Laboratorietester visar att draghållfastheten är 500 procent högre än för en standardkabel för MOVILINK DDI.

Lägre kostnader och garanterad längre livslängd
Med den nya hybridkabeln från igus sparar kunderna också kostnader. Genom att eliminera behovet av en andra kabel i energikedjan sparar man både tid och pengar. Samtidigt kräver hybridkablarna mindre installationsutrymme och systemet måste bära mindre vikt. Utöver de lägre kostnaderna drar användarna särskilt nytta av kabelns betydligt längre livslängd i hängande applikationer. Alla igus-kablar utsätts för många tester, utifrån vilka livslängden för varje kabel kan beräknas - vi kan till och med göra detta mycket enkelt med hjälp av ett onlineverktyg.

www.igusab.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare