www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

NORD firar 50 år i rörelse!

NORD DRIVESYSTEMS - ett internationellt kvalitetsmärke

NORD firar 50 år i rörelse!
Bild 1: Nords stora tillväxt markerades av invigningen av utökade produktionsanläggningar och denna nya administrationsbyggnad i huvudkvarteret i Tyskland.

NORD DRIVESYSTEMS fyller 50 år i år. Över 300 personer verksamma i branschen kom på födelsedagsfirandet i det tyska högkvarteret i juni. Ännu fler besökte NORD på Hannover-mässan i april, däribland Tysklands förbundskansler Angela Merkel och mässpartnern Indiens premiärminister Narendra Modi. NORDs historia 1965 började med ett tremannaföretag som sålde växlar. Företaget byggde tidigt egna fabriker där man tillverkade pinjonger och axlar, och NORD blev snabbt kända för sina produkter med hög kvalitet. På 80-talet fortsatte NORD att växa med egna fabriker för utveckling och tillverkning av drivelektronik och motorer, och blev därmed en av få fullskaliga tillverkare av drivsystem med ett globalt nätverk för försäljning och service. Förutom att vara en av branschens främsta leverantörer av kvalitetsväxlar har NORD även etablerat sig som ledande företag inom integrerad drivelektronik med sitt omfattande och kostnadseffektiva utbud av motorstartare och frekvensomriktare. Idag har NORD fler än 3200 anställda och dotterbolag i 36 länder, och drivingenjörer tillhandahåller kundtjänst och service på 20 olika språk. Förra året nådde familjeföretaget NORD 500 miljoner Euro i omsättning. Som ett led i företagets fortsatta framgångar och tillväxt har NORD precis invigt en nybyggd administrationsbyggnad och utökat tillverkningsfaciliteterna med en stor ny målningsanläggning och en logistikavdelning i det tyska huvudkvarteret i Bargteheide.

NORD firar 50 år i rörelse!
Bild 2: Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Indiens premiärminister Narendra Modi besökte NORD DRIVESYSTEMS på Hannover-mässan 2015

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare