www.tillverkning-sverige.com
Volvo Group News

VOLVO TAR REKORDORDER PÅ UPP TILL 1000 ELEKTRISKA LASTBILAR

Volvo Lastvagnar har undertecknat en avsiktsförklaring om att sälja 1 000 elektriska lastbilar fram till 2030 till Holcim, en av världens största leverantörer av byggmaterial.

VOLVO TAR REKORDORDER PÅ UPP TILL 1000 ELEKTRISKA LASTBILAR

Holcim är en global tillverkare av bygglösningar med huvudkontor i Schweiz. Nu har företaget och dess entreprenörer, med Volvo Lastvagnar, kommit överens om att planera för utplaceringen av 1 000 elektriska Volvolastbilar över Holcims verksamhet i Europa mellan nu och 2030.

De första 130 elektriska Volvo FH- och Volvo FM-lastbilarna kommer att levereras till marknader inklusive Frankrike, Tyskland, Schweiz och Storbritannien under fjärde kvartalet 2023 och under hela 2024.

Genom att ersätta 1 000 befintliga Volvo FH-diesellastbilar med Volvo FH Electric-lastbilar som använder grön el på en typisk sträcka kan upp till 50 000 ton CO2 sparas varje år. Båda företagen är engagerade i initiativet Science-based targets, som driver ambitiösa klimatåtgärder i den privata sektorn, och båda är också grundande medlemmar av First Movers Coalition (FMC).

www.volvogroup.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare