www.tillverkning-sverige.com
Parker News

Parker Technopolymer-ventil erbjuder installation och underhåll utan verktyg

Parker Hannifin har lanserat Q- och C-seriens Technopolymer-ventilsystem, en banbrytande standard för dryckesautomatindustrin.

Parker Technopolymer-ventil erbjuder installation och underhåll utan verktyg

Sortimentet tillför en rad innovationer och designfördelar till marknaden för teknik för elstyrda ventiler för vätskehantering. Q-serien av ventilsystemet i teknopolymer är utformad för snabbast möjliga montering och underhåll tack vare ett "Push-to-Connect"-system med montering utan verktyg. Patronen i C-serien är en elstyrd ventil för engångsbruk som kompletterar Q-serien.

C-serien kan beställas för att ersätta den inbyggda patronen i Q-serien eller för att integreras i ett hålrum som har utformats i enlighet med måttritningar för att realisera blocklösningar eller specifika system.

Det nya sortimentet tillgodoser kundernas och det relaterade industrisegmentets tidigare ouppfyllda behov av sådant som montering utan verktyg, enkelt underhåll, tillgänglighet och oöverträffad drifttid samt den tillförlitlighet och hållbarhet som kännetecknar alla Parkers produkter.

Den kompletta elstyrda ventilen är utformad utifrån ett koncept med engångspatroner. Patronen är en helventil som integrerar alla rörliga delar samt de delar som är föremål för slitage. Såväl rutinmässigt förebyggande underhåll som oplanerat underhåll av produkten kan nu utföras på plats, och engångspatronen byts helt enkelt ut mot en ny. Klämman som håller fast ventilspolen i monteringen kan användas för att dra ut engångspatronen.

Parkers sortiment i teknopolymer är utrustat med Parker Tracking System (PTS). PTS är en lösning för tillgångsmärkning och -hantering som utvecklats, drivs och stöds av Parker Hannifin. Lösningen kan användas för att märka och hantera delar både från Parker och från andra företag. Omedelbar spårbarhet, tillgång till dokument och tekniska specifikationer samt tillgängliga kontaktpunkter finns tillgängliga vid tillfället för montering, vilket förbättrar kundupplevelsen och gör dessa produkter oumbärliga från ett teknologiskt perspektiv.

Det modulära konceptet bakom Parkers produkter, med separata elstyrda ventiler och elektriska delar, tillåter många kombinationer och ger därmed kunden ökad flexibilitet. Denna ökade flexibilitet innebär att distributörer kan minska ventillagernivåerna avsevärt och samtidigt behålla samma kapacitetsnivåer. Parker har oöverträffad erfarenhet av att utveckla anpassade produktlösningar som uppfyller de högsta kraven på teknik, miljövänlighet, energikapacitet och livslängd.

Mer information om Q- och C-serierna av ventilsystemen i teknopolymer finns på:

www.parker.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare