www.tillverkning-sverige.com
Kipp News

POSITIONERINGSBUSSNING MED STATUSSENSOR FRÅN KIPP

Positioneringsbussningar och fästhylsor med statussensor möjlighet en central lägeskontroll av inställnings- och kullåsbultar i tillverkningsprocessen.

POSITIONERINGSBUSSNING MED STATUSSENSOR FRÅN KIPP

Positioneringsbussningarna bildar en fästpunkt för bultformade manöver- och fästelement där dessa kan låsas på ett säkert och exakt sätt.

På positioneringsbussningar med statussensor sitter det en sensor som kan ställas in i flera lägen. Den gör det möjligt att läsa av elektroniskt om det sitter en bult i positioneringsbussningen. Om flera bussningar används kan man kontrollera i vilken av dem som manöver- eller fästelementet sitter.

Positioneringsbussningar i kombination med en statussensor kan användas för manövreringsberoende processtyrning. Dessutom kan man säkerställa att manöver- eller fästelementet befinner sig på önskad plats. Till exempel vid formatjustering av förpackningsmaskiner.


POSITIONERINGSBUSSNING MED STATUSSENSOR FRÅN KIPP

Viktiga fakta i korthet:
  • Mångsidiga: Serien omfattar positioneringsbussningar i stål eller rostfritt stål, fästhylsor i rostfritt stål samt fästhylsor i rostfritt stål för kulspärrbultar med vred.
  • Anpassningsbara: Som standard finns det en inbyggd induktiv sensor i positioneringsbussningarna och fästhylsorna. Denna kan ställas in via en klämmutter.
  • Pålitliga: Sensorerna har en två meter lång, tredelad PVC-kabel som överför de bearbetade signalerna till maskinstyrningen.
  • Individuella: Modellen för egen utformning har en klämmutter för fästning av konventionella induktiva sensorer med en diameter på 3 mm.

www.kipp.se

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare