www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

Eplan Harness proD 2.5

Version 2.5 av Eplan Harness proD ligger i startgroparna. I kombination med EPLAN-plattformens centrala artikelhantering, drar användare nytta av kontinuerliga och optimerade arbetsflöden. Ett brett utbud av förbättringar för nailboard-design, kabeldragning och projektledning garanterar en effektiv kablagehantering.

Eplan Harness proD 2.5
Bild: En förhandsvisningsfunktion hjälper användare att hitta korrekt placering vid första försöket för att undvika behovet av efterföljande justering.

Monheim, 24 Augusti 2015 - Version 2.5 av EPLAN Harness proD är tillgänglig från oktober. Utvecklingen har fokuserat på att optimera användarens arbetsflöden och en nyhet är kopplingen av 3D-kablagesystemet till EPLAN-plattformens centrala artikelhantering. Detta är en milstolpe i integrerad datahantering. Användare har endast ett enda centralt hanteringssystem för komponenter vilket de har tillgång till under hela loppet av ett projekt. Detta minskar avsevärt arbetet med att upprätthålla masterdatabaser och möjliggör kontinuerliga arbetsflöden från scheman till produktionsdokumentation. Arbetsflöden för masterdata optimeras ytterligare genom härledningen av 2D-symboler - som krävs för nailboard-design - från befintliga 3D-data. Detta är särskilt effektivt eftersom data för 3D-komponenter redan krävs. Befintliga data återanvänds således och manuellt skapande av komponentsymboler blir överflödigt.

Enkel komponentpositionering i 3D

EPLAN Harness proD syftar till att ge ett användarvänligt 3D-system för kablage. Elkonstruktörer har i allmänhet begränsad erfarenhet av att hantera komplexa MCAD-system och drar därför nytta av en användarvänlig metod. Till exempel, genom att positionera en komponent, såsom ett kopplingsdon, i 3D-miljön möjliggör val av referenspunkt, kanter och områden. Detta förenklar positioneringsprocessen. En förhandsvisningsfunktion hjälper användare att hitta korrekt placering vid första försöket och man slipper efterföljande justering. Användare som använder AutoCAD-symboler kan se fram emot en mycket bättre importfunktion. Importerade DWG- och DXF-ritningar kan editeras i version 2.5 med allt relevant innehåll extraherat. Detta snabbar kraftigt upp processen med att skapa komponenter.

Eplan Harness proD 2.5
SymbolFrom3D_1.jpg:  En Assistent hjälper användare i extrapolering av 2D-symboler för nailboard-ritningen från den befintliga 3D-modellen.

Snabbare kabeldragning

Version 2.5 av EPLAN Harness proD innehåller många nya funktioner - till exempel fixering av ett 3D-objekts
 positionering, eller alternativet att placera startpunkten för en ny bunt i en kabelhärva i befintliga buntar samt
automatiskt vägval av kablar. För att stödja produktionen kan kabelfärger visas i kontaktsymbolen på nailboard-ritningen. Produktionen kan sedan använda ritningen för att identifiera rätt placering av en tråd på en kontakt. Att söka kabellistor för de nödvändiga uppgifterna behövs inte längre och produktionsprocessen blir snabbare.

Flexibilitet i nailboard-designen

Det finns också många nya funktioner i nailboard-designen som kan intressera användare. EPLAN Harness proD 2.5 har separerat "dataskiktet" från "displayskiktet". Det ger användarna stor flexibilitet i nailboard-designen. Visningskonfigurationer gör det möjligt att se en ritning på olika sätt utan att behöva ändra data - t.ex. enligt ett företags interna ritningsstandarder. Batch-bearbetning av uppdateringar har lagts till projektledningsavsnittet i EPLAN Harness proD. Behovet av utvärdering eller ritningsuppdateringar upptäcks och batch-bearbetas sedan för att ytterligare minska projekthanteringsjobbet. Funktioner som automatisk uppdatering av bibliotekskomponenter eller de nyligen supportade CAD-formaten är bland de många förbättringar som gjorts för att öka effektiviteten i kablageprojekt och påskynda användarnas arbetsflöden.

Källa: Eplan Software & Service.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare